UPDATE #NOW

Rock Hudson: Το ντοκιμαντέρ για την καριέρα και τον πραγματικό queer εαυτό του


Κλέλια Φατούρου

9 Ιουνίου 2023

Rock Hudson: Το ντοκιμαντέρ για την καριέρα και τον πραγματικό queer εαυτό του
Θα δούμε το ντοκιμαντέρ στις 28 Ιουνίου, μέσα από το HBO

Ο Rock Hudson ήταν ο απόλυτος γόης του Hollywood. Όλες οι γυναίκες ήθελαν να τον παντρευτούν και όλοι οι άντρες εύχονταν να ήταν εκείνος. Έτσι ξεκινά το trailer του ντοκιμαντέρ "Rock Hudson: All that Heaven Allowed", που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στο Tribeca Film Festival, και στις 28 Ιουνίου στο ΗΒΟ.

Ήταν ο πρωταγωνιστής μεγάλων ταινιών της δεκαετίας του '50, όπως το "Giant" και το "Pillow Talk". Όσο απολάμβανε τεράστια επαγγελματική επιτυχία και εκατομμύρια fans, εκείνος έπρεπε να κρατήσει την ερωτική του ζωή επτασφράγιστο μυστικό. «Μάς είχαν διατάξει να μην βγάλουμε ποτέ φωτογραφία μαζί, γιατί κάποιος θα μάθαινε ότι ήμασταν gay», λέει σήμερα ένας πρώην εραστής του Hudson.

Αναγκάστηκε να κάνει coming out λίγο πριν το τέλος της ζωής του στα 59 του χρόνια. Είχε προσβληθεί από τον ιό HIV, το 1985, τότε που το AIDS έκανε την εμφάνισή του ως «πανδημία των gay». Εκείνος όμως βοήθησε στην ορατότητα και ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο, εφόσον ο Hudson λατρευόταν από τόσο κόσμο. Αφού συνέβη σε εκείνον, θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε.

«Ο Rock Hudson κατέληξε να γίνει ένας πολιτιστικός, πολιτικός και κοινωνικός καταλύτης. Δεν έχουν περάσει και τόσα πολλά χρόνια από τότε που ήταν δύσκολο να είσαι gay. Αν το έδειχνες δημόσια, η ζωή σου θα καταστρεφόταν», ανέφερε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Stephen Kijak. «Είχε αυτή την πλούσια ερωτική ζωή αλλά φαινόταν ότι ήταν μόνος. Δεν ήταν όμως κι ότι ήθελε να το φωνάξει, γιατί μιλάμε για μία γενιά που πίστευε ότι δεν είχε την επιλογή να το κάνει. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί Rock Hudsons εκεί έξω που φοβούνται, γιατί πλέον υπάρχει κάμερα σε κάθε κινητό».