UPDATE #NOW

5 αγαπημένα βιβλία της queer λογοτεχνίας που αξίζει να διαβάσετε


JTeam

12 Ιουνίου 2023

5 αγαπημένα βιβλία της queer λογοτεχνίας που αξίζει να διαβάσετε
Τιμώντας τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, ξεχωρίζουμε και προτείνουμε 5 αγαπημένα μυθιστορήματα με queer χαρακτήρες.

Καθώς διανύουμε τον πιο υπερήφανο μήνα του χρόνου, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλογιστούμε την εκπροσώπηση που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η λογοτεχνία, στην οποία με χαρά διαπιστώνουμε όλο και μεγαλύτερη αύξηση των queer χαρακτήρων ανά τα χρόνια.

Μπορεί βέβαια ακόμα να έχει μεγάλο δρόμο να καλύψει σε αυτό το κομμάτι ο κόσμος της λογοτεχνίας, και δη στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια μπορούμε να μιλάμε για δεκάδες και πλέον εξαιρετικά χαρακτηριστικά παραδείγματα συμπεριληπτικής λογοτεχνίας στα ράφια των βιβλιοπωλείων, με πρωταγωνιστές που είτε ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους και παγιδεύονται μέσα στα τοξικά πολλές φορές δίχτυα της κοινωνίας ψάχνοντας διέξοδο, είτε καταφέρνουν να αποβάλουν όλη την αρνητικότητα και να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Και επειδή οι εκδοτικοί οίκοι Διόπτρα και Μεταίχμιο στηρίζουν εδώ και χρόνια την υπερήφανη λογοτεχνία και μεταφράζουν συχνά βιβλία που την εκπροσωπούν, επιλέξαμε 5 χαρακτηριστικές τους κυκλοφορίες με αγαπημένους ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρωταγωνιστές που αγαπήσαμε πολύ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

TAGS