UPDATE #NOW

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Έκανε περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού και όλοι μιλούν για κατάρα


JTeam

20 Ιουνίου 2023

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Έκανε περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού και όλοι μιλούν για κατάρα
@oceangate
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πώς χάθηκε, ενώ παραμένουν λιγότερες από 72 ώρες οξυγόνου

Ένα τουριστικό υποβρύχιο έχει εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν και έχασε κάθε σήμα και επαφή με τον «μητρικό σταθμό». Το συγκεκριμένο υποβρύχιο αφέθηκε στη θάλασσα γύρω στις 4 π.μ. την Κυριακή, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας όπου έδωσε και το τελευταίο του σήμα, απέμεναν μόλις 72 ώρες οξυγόνου.

Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει περισσότερες από 30 ώρες αναζήτησης στην περιοχή του Ατλαντικού γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού, τίποτα δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης και η ακτοφυλακή του Καναδά αναζητούν το υποβρύχιο που διαχειρίζεται η τουριστική εταιρεία OceanGate Expeditions, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, το σκάφος ενδέχεται να έχει κολλήσει στα συντρίμμια του Τιτανικού. Οι επιβαίνοντες του χαμένου υποβρυχίου είναι 5 άτομα, ενώ το εισιτήριο τους για μια περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού κόστισε 250.000 δολάρια.

Ανάμεσα στους επιβάτες και ο Hamish Harding, Βρετανός κροίσος και CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι. Έχει στην κατοχή του ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη διαμέσου των Βόρειου και Νότιου Πόλου, ενώ πέρυσι ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Jeff Bezos.

Όσο για την εταιρεία δήλωσε πως «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος».