UPDATE #NOW

Εξαφάνιση Titan: Βρέθηκαν συντρίμμια, σύμφωνα με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ


JTeam

22 Ιουνίου 2023

Εξαφάνιση Titan: Βρέθηκαν συντρίμμια, σύμφωνα με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ
Το υποβρύχιο Titan λίγο πριν την βύθιση του / @actionaviation
Οι έρευνες συνεχίζονται παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τελειώσει το οξυγόνο

Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, βρέθηκαν συντρίμμια στην περιοχή που γίνεται έρευνα για το υποβρύχιο Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τη Δευτέρα.

Τα συντρίμμια εντόπισε ένα ROV, στην περιοχή έρευνας για το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή. Οι πληροφορίες αυτές αξιολογούνται από τους ειδικούς ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται ενημέρωση. Η ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες, παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τελειώσει το οξυγόνο στο υποβρύχιο.

Όταν το Titan ξεκίνησε την κατάδυση, διέθετε οξυγόνο για 96 ώρες. Τα τελευταία αποθέματα έχουν εξαντληθεί, λοιπόν, από νωρίς το απόγευμα.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψη. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης» δήλωνε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Επιπλέον, φιλικό πρόσωπο δύο εκ των επιβαινόντων επεσήμανε πως γνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης –επομένως, θα έχουν φροντίσει να εξοικονομήσουν το οξυγόνο.