UPDATE #NOW

Τα Όσκαρ καλούν 398 νέα μέλη στην Ακαδημία - Οι γυναίκες φτάνουν επιτέλους στο 40%


Κλέλια Φατούρου

29 Ιουνίου 2023

Τα Όσκαρ καλούν 398 νέα μέλη στην Ακαδημία - Οι γυναίκες φτάνουν επιτέλους στο 40%
Instagram/taylorswift
Θα προστεθούν γνωστά ονόματα, όπως αυτό της Τέιλορ Σουίφτ

Έφτασε η ώρα για τα νέα μέλη της Ακαδημίας των Ταινιών, Τεχνών και Επιστημών και αν δεχθούν και οι 398, θα υπάρχουν συνολικά 10.817 μέλη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα ψηφίσουν 9.375 άτομα για τα Όσκαρ του 2024, εφόσον έχουν μεσολαβήσει απώλειες και αποσύρσεις.

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα που θα δεχθούν πρόταση είναι αυτά των Τέιλορ Σουίφτ, Κίκι Πάλμερ, Όστιν Μπάτλερ, Ke Huy Quan και Πολ Μεσκάλ. Η λίστα περιλαμβάνει σπουδαίους καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, μοντέρ, κομμωτές και όλους όσοι συμμετέχουν στη δημιουργία των ταινιών και ξεχώρισαν στα περσινά Όσκαρ.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι φέτος υπάρχει μία αύξηση στο ποσοστό των γυναικών, αν και κάποια στιγμή θα έπρεπε να το συζητάμε και να το διαπραγματευόμαστε, λες και κάποιος μάς κάνει χάρη. Εντούτοις, φέτος αποτελούν το 40%, ενώ το 34% θα εκπροσωπήσει εθνικότητες που δεν βλέπουμε στην Ακαδημία. Τέλος, το 52% προέρχεται από χώρες εκτός των Η.Π.Α.

Οι fans της Τέιλορ Σουίφτ απογοητεύτηκαν μετά τα τελευταία Όσκαρ και το ότι απουσίαζε από κατηγορίες όπου θα μπορούσε να είναι υποψήφια, όπως για το πρωτότυπο τραγούδι "Carolina" αλλά τώρα θα γίνει μέλος της Ακαδημίας. «Η Ακαδημία είναι περήφανη που υποδέχεται τα νέα μέλη της, που αποτελούνται από καλλιτέχνες και επαγγελματίες της βιομηχανίας. Εκπροσωπούν σπουδαία ταλέντα από όλο τον κόσμο και έχουν επηρεάσει σημαντικά τις τέχνες και τις επιστήμες των ταινιών», δήλωσε ο CEO της Ακαδημίας Bill Kramer.

Τα ονόματα είναι πολλά και εκπροσωπούν κάθε κομμάτι των ταινιών. Εδώ θα βρεις τα 398 μέλη, γνωστά και ως Class of 2023.