UPDATE #NOW

Οι 3 πιο επικίνδυνοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο


JTeam

14 Ιουλίου 2023

Οι 3 πιο επικίνδυνοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο
Unsplash
Πού να μην πας, αν αυτό το καλοκαίρι αποφάσισες να γίνεις περιπετειώδης

To καλοκαίρι έφτασε, κανονίζεις διακοπές και σκέφτεσαι ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι καλή ιδέα. Ψάχνεις προορισμούς, κοιτάς τιμές εισιτηρίων και σκέφτεσαι ότι μπορείς να πας κυριολεκτικά οπουδήποτε. Εμείς, εδώ, θα σου πούμε τα μέρη που καλό είναι να αποφύγεις.

Δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές, εμπορία ανθρώπων – δεν είναι όλες οι πόλεις για όλους. Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τους 3 πιο επικίνδυνους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Σιουδάδ Χουάρες, Μεξικό

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Μεξικό κάθε χρόνο, όμως η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να αποφεύγεται, πάση θυσία. Πρόκειται για την «πρωτεύουσα εγκληματικότητας» της χώρας, καθώς η διαφθορά της αστυνομίας θεωρείται δεδομένη – αστυνομικοί διακινούν ναρκωτικά ή συνεργάζονται με καρτέλ, πράγμα που συμβαίνει ότι δεν τιμωρείται κανείς.

Καράκας, Βενεζουέλα

Εδώ ίσως έχουμε την πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο. Η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας εξακολουθεί να είναι η Μέκκα της βίας, με ληστείες να συμβαίνουν συχνά και καθημερινά. Συχνά, επίσης, οι τίτλοι ειδήσεων κάνουν λόγο για ζωές που χάνονται σε συμπλοκές με όπλα, αλλά και απαγωγές.

Πόλη της Γουατεμάλας, Γουατεμάλα

Παρότι η Γουατεμάλα είναι και στην Καραϊβική και γεμάτη τουριστικούς προορισμούς, η πρωτεύουσά της είναι γνωστή περισσότερο για τη βία, την εμπορία ανθρώπων και τη διακίνηση ναρκωτικών. Έχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δολοφονιών, γίνονται πειρατείες λεωφορείων και ληστείες στον δρόμο.