UPDATE #NOW

Φωτιά: Πολύ δύσκολο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια - Εκκενώνονται δυο οικισμοί στο Λουτράκι


JTeam

18 Ιουλίου 2023

Φωτιά: Πολύ δύσκολο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια - Εκκενώνονται δυο οικισμοί στο Λουτράκι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Όλες οι εξελίξεις για τα μέτωπα της φωτιάς αυτή την ώρα

Από το πρωί, το μέτωπο που δυσκόλευε τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και κατακαίει πυκνό δάσος. Η φωτιά μεταφέρεται προς Οινόη και Μαγούλα, με τον εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, να δηλώνει:

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου.

Το μέτωπο έχει ελεγχθεί από τη νότια πλευρά της περιοχής του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά, καθώς υπάρχει το πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής. Λίγο πριν τις 11 διεκόπη και η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών.

Πως είναι η κατάσταση σε Σαρωνίδα και Λουτράκι

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε Λουτράκι και Σαρωνίδα δίνοντας συνεχείς μάχες με τις αναζωπυρώσεις. Λίγο πριν τις 12 εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί, το Πανόραμα και ο Άγιος Χαράλαμπος στα διόδια Καλαμακίου - Κόρινθος.

Jenny.Gr
@Eurokinissi


Αν και στο Λουτράκι Κορινθίας η εικόνα της φωτιάς είναι γενικά καλύτερη σε σχέση με αυτή της Δευτέρας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες προς τον Άγιο Χαράλαμπο. «Αρχίζει ο άνεμος να αυξάνεται και αυτό είναι πρόβλημα» είπε στο MEGA o δήμαρχος Λουτρακίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, στο Λουτράκι υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή 1 χλμ. βόρεια από την εθνική οδό προς Αγιο Χαράλαμπο και εκεί είναι το ενεργό μέτωπο.

Τη μάχη δίνουν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με 43 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχετικά με τις πυρκαγιές σε Σαρωνίδα

«Στη φωτιά στη Σαρωνίδα υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς που μας απασχολούν», είπε ο κ. Αρτοποιός, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου κατά τις 3 τα ξημερώματα, το μέτωπο «φούντωσε» σε αρκετά σημεία προκαλώντας νέα ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Jenny.Gr
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το έργο των πυροσβεστών έκανε ακόμα πιο δύσκολο το γεγονός ότι οι άνεμοι - αν και σε μικρότερη ένταση - συνέχιζαν να φυσούν, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Καλύτερη εικόνα σε Κουβαρά-Κερατέα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη σε Κουβαρά-Κερατέα μετά και τις πρώτες εναέριες ρίψεις ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται λίγο βόρεια προς Καλύβια όπου γίνονται συνεχώς ρίψεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς) αλλά μικροεστίες, ιδιαίτερα στη Φέριζα και στα Καλύβια.