UPDATE #NOW

Αλεξανδρούπολη: Πλοίο μετατράπηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας της πυρκαγιάς


JTeam

22 Αυγούστου 2023

Αλεξανδρούπολη: Πλοίο μετατράπηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας της πυρκαγιάς
@e-evros
Το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» έχει επιταχθεί και εκεί μεταφέρονται 90 ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο αυτή την ώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες, τις οποίες μέχρι τώρα είχαμε δει από εμπόλεμες περιοχές, που μεταδίδονται από το εσωτερικό του ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» το οποίο έχει επιταχθεί και εκεί μεταφέρονται 90 ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο αυτή την ώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, στο εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους. Υπεράνθρωπη προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μεταφέρουν συνέχεια ασθενείς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, το πλοίο θα φιλοξενήσει 90 ασθενείς, τους οποίους μεταφέρουν εκεί τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στο πλοίο θα υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τη σίτιση των ασθενών θα αναλάβει εταιρία κέτερινκ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου που απειλούνταν από τη φωτιά, μία γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί της.

Η γυναίκα αυτή ήταν η τελευταία που αποχώρησε από το νοσοκομείο, μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr