UPDATE #NOW

«Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με έναν σκύλο στο πλάι τους παρά με άνθρωπο», σύμφωνα με έρευνα


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

«Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με έναν σκύλο στο πλάι τους παρά με άνθρωπο», σύμφωνα με έρευνα
Τι έδειξε νέα μελέτη σχετικά με τον ύπνο στις γυναίκες

Όσοι είναι σκυλογονείς, γνωρίζουν ήδη για τι πράγμα μιλάμε. Για αυτή την ηρεμία και την γαλήνη που ένας σκύλος μπορεί να σου προσφέρει, τις στιγμές που χαλαρώνεις στο κρεβάτι ή στον καναπέ σου λίγο πριν κοιμηθείς. Αποδεικνύεται λοιπόν, πως ένας σκύλος πέρα από εκπληκτικός φίλος, είναι ιδανικός για να κοιμάσαι μαζί του.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά νέα έρευνα από το Canisius College στο Buffalo, όπου μελετήθηκε ο ύπνος γυναικών όταν κοιμούνται με σύντροφο, με γάτα, και με σκύλο. Στη χειρότερη θέση βρέθηκαν οι γάτες, καθώς όχι μόνο είναι ενοχλητικές και μπορούν να σε ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά επίσης δεν σου προσφέρουν κανένα αίσθημα ασφάλειας. Συν πολλοί ιδιοκτήτες τους, ζορίζονται να κοιμηθούν μαζί τους, για να μην τις ενοχλούν.

Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν καθόλου ίδια σε ότι αφορά τα σκυλιά. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που κοιμούνται δίπλα σε σκύλους έχουν πολύ καλύτερο ύπνο, απ’ ό,τι όταν βρίσκονται δίπλα σε έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι σκύλοι δεν διαταράσσουν τον ύπνο τόσο συχνά όσο οι άνθρωποι, και επίσης παρέχουν περισσότερο το αίσθημα της άνεσης και της ασφάλειας.