UPDATE #NOW

Χόλιγουντ: Ετοιμάζεται νέα απεργία από τους ηθοποιούς των video games


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2023

Χόλιγουντ: Ετοιμάζεται νέα απεργία από τους ηθοποιούς των video games
Μετά την αναστολή απεργίας των σεναριογράφων, η νέα κινητοποίηση έρχεται από ηθοποιούς που δανείζουν τη φωνή τους στα βιντεοπαιχνίδια αλλά και από δημιουργούς κινουμένων σχεδίων

Νέα απεργία αναμένεται να γίνει στο Χόλιγουντ, αυτή τη φορά, από τους ηθοποιούς των video games. Μετά την αναστολή απεργίας των σεναριογράφων, η νέα κινητοποίηση έρχεται από ηθοποιούς που δανείζουν τη φωνή τους στα βιντεοπαιχνίδια αλλά και από δημιουργούς κινουμένων σχεδίων.

Οι δύο ομάδες ψήφισαν εξουσιοδοτώντας για την πραγματοποίηση μιας απεργίας, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, για ένα νέο συμβόλαιο για τους όρους εργασίας τους, δρομολογώντας ενδεχόμενες εξελίξεις για μία νέα πιθανή διακοπή της παραγωγής στον σχετικό τομέα του Χόλιγουντ.

H ένωση SAG-AFTRA, μετά την ολοκλήρωση μιας ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε χθες, ανακοίνωσε ότι ποσοστό 98,32% όσων έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, τάχθηκαν υπέρ της εξουσιοδότησης για την πραγματοποίηση απεργίας. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των σεναριογράφων και τα στούντιο του Χόλιγουντ κατέληξαν χθες σε προσωρινή συμφωνία για να τερματιστεί η ιστορική απεργία μετά από σχεδόν πέντε μήνες, αν και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους απεργούς ηθοποιούς.

«Η WGA κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με την AMPTP», ανέφερε η συντεχνία Συγγραφέων της Αμερικής σε ένα email προς τα μέλη της. «Αυτό κατέστη εφικτό χάρη στη διαρκή αλληλεγγύη των μελών της WGA και την εξαιρετική υποστήριξη των συναδέλφων μας στο συνδικάτο, οι οποίοι μας συνόδευσαν στις γραμμές περιφρούρησης για πάνω από 146 ημέρες».

Υπενθυμίζουμε ότι χιλιάδες σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης άρχισαν απεργία στις αρχές Μαΐου ζητώντας καλύτερες αμοιβές και προστασία έναντι της τεχνητής νοημοσύνης. Εδώ και μήνες πραγματοποιούν απεργιακές πικετοφορίες μπροστά από επιχειρήσεις όπως οι Netflix και Disney και, μαζί με τους ηθοποιούς που απεργούν επίσης από τα μέσα Ιουλίου, έχουν παραλύσει τη βιομηχανία της διασκέδασης.