UPDATE #NOW

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έφυγε από τη ζωή η 21χρονη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έφυγε από τη ζωή η 21χρονη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Facebook
Η Ραφαέλα Πιτσικάλη πάλευε από το 2020 με το σάρκωμα Ewing

Έφυγε σε ηλικία 21 ετών η Ραφαέλα Πιτσικάλη, μετά από σκληρή μάχη που έδινε από το 2020 με το σάρκωμα Ewing. Το σάρκωμα Ewing είναι ένας σπάνιος τύπος καρκίνου που επηρεάζει τα οστά ή τον ιστό γύρω από τα οστά.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη έδινε ελπίδα και φως μέσα από τα βίντεο και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου και ενημέρωνε τον κόσμο για την πορεία της υγείας της. Νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον. Στο πλευρό της ήταν διαρκώς η μητέρα της, Βέση, και ο πατέρα της, Ανδρέας. Στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, χιλιάδες πολίτες κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην οικογένεια, για να καταστεί δυνατή η νοσηλεία της επί μήνες στο συγκεκριμένο Αντικαρκινικό Κέντρο.

Τον Ιούνιο του 2020, η 17χρονη τότε Ραφαέλα, είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Μετά τη διάγνωσή της με το σάρκωμα Ewing, ακολούθησαν χημειοθεραπείες, νοσηλεία και διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα». Έπειτα, χρειάστηκε να εγχειριστεί στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες. Τον Μάιο του 2023, υπήρξε και δεύτερη υποτροπή. Δεδομένου ότι η νέα επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, η οικογένεια της Ραφαέλας απευθύνθηκε σε Αντικαρκινικά Κέντρα στο εξωτερικό. Έτσι, στις 8 Αυγούστου 2023 έγινε η επίσκεψή της στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, όπου παρέμενε έως το τέλος.

Το τελευταίο της βίντεο η Ραφαέλα το ανέβασε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, μέσω του οποίου συνέχιζε να στέλνει μηνύματα ελπίδας και ευχές για υγεία σε όλο τον κόσμο.