UPDATE #NOW

Κόκκινα μπαλόνια στον ουρανό για τα θύματα των Τεμπών – Εικόνες από τις διαδηλώσεις


JTeam

28 Φεβρουαρίου 2024

Κόκκινα μπαλόνια στον ουρανό για τα θύματα των Τεμπών – Εικόνες από τις διαδηλώσεις
Eurokinissi
Με αφορμή – μεταξύ άλλων, τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους δρόμους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κρατώντας πανό και κόκκινα μπαλόνια στα χέρια του, στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. Με αφορμή – μεταξύ άλλων, τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα, που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, η χώρα σήμερα, βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με σωματεία και Συνδικάτα να προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Υπενθυμίζεται πως στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι» ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας. Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Jenny.Gr
Eurokinissi

Με σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδίας», η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικώντας «ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις» και «ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, ζητάει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη, τονίζοντας: «Έναν χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

Έγραψαν με μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Μετά το πέρας των συγκεντρώσεων, στην Αθήνα, μαζεύτηκε πλήθος κόσμου μπροστά από το το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ακριβώς κάτω από τη Βουλή. Εκεί, έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Jenny.Gr
Eurokinissi

Εικόνες από τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Jenny.Gr
Eurokinissi
Jenny.Gr
Eurokinissi
Jenny.Gr
Eurokinissi

Jenny.Gr
Eurokinissi