WELL BEING

3 πράγματα που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά από μια καλή προπόνηση


JTeam

9 Απριλίου 2023

3 πράγματα που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά από μια καλή προπόνηση
Γιατί η post work out ρουτίνα σου, είναι επίσης σημαντική, σύμφωνα με τους ειδικούς

Κυρίως η προσοχή μας εστιάζει στο να προετοιμαστούμε καλά για την προπόνηση μας. Να φάμε την κατάλληλη ώρα, να αποκτήσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε και φυσικά τα κατάλληλα ρούχα και εξοπλισμό. Και αφού απολαύσουμε μια ακόμη προπόνηση και νιώσουμε την ευεξία που οι ενδορφίνες μας προσφέρουν, τότε ξεκινάει ένα επίσης σημαντικό κομμάτι: Αυτό της μετά - προπονητικής ρουτίνας μας.

Τι πρέπει να έχουμε κατά νου, μετά από μια απαιτητική προπόνηση ;

Γεύμα εντός μιας ώρας

Ειδικά αν στόχος σου είναι να αποκτήσεις περισσότερο όγκο και μυϊκή διάπλαση, τότε θα είναι καλό να καταναλώσεις το μετά - προπονητικό σου γεύμα, εντός μιας ώρας από την προπόνηση. Ακόμη προτίμησε σε αυτό το γεύμα, να έχεις υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, προκειμένου να βοηθήσεις στην ανάπλαση και το χτίσιμο των μυών.

Συχνές διατάσεις

Οι διατάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο πριν, αλλά και μετά την προπόνηση. Όχι μόνο θα αποφύγεις το πιάσιμο και έτσι θα έχεις μια πιο εύκολη επόμενη προπόνηση- αλλά είναι σημαντικό να βοηθήσεις στην αποκατάσταση των μυών σου, μετά την καταπόνηση που δέχονται στις προπονήσεις.

Καλή ενυδάτωση

Καλύτερος σου σύμμαχος στις προπονήσεις σου πριν και μετά, είναι φυσικά το νερό. Μη ξεχνάς να ενυδατώνεσαι κατά την διάρκεια της προπόνησης και κυρίως μετά το τέλος της, προκειμένου να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με περισσότερο οξυγόνο και ιχνοστοιχεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.