WELL BEING

5 green flags που αποδεικνύουν πως γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου


JTeam

12 Απριλίου 2023

5 green flags που αποδεικνύουν πως γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
Πώς να καταλάβεις ότι οδεύεις προς τη σωστή κατεύθυνση

Συνήθως διαβάζουμε για red flags και τοξικές συνήθειες που οφείλουμε να προσέξουμε και να αποφύγουμε. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζουμε και τις «καλές συνήθειες», οι οποίες μας βοηθούν να καταλαβαίνουμε πως «οδεύουμε προς μια σωστή κατεύθυνση».

Και επειδή όλα ξεκινούν από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, πάμε να δούμε 5 βασικά green flags, στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε:

Θέτεις όρια στους άλλους, τα οποία ακολουθείς

Πλέον δεν σε απασχολεί να ικανοποιείς του πάντες, αλλά ούτε και να τα έχεις καλά με όλους. Προτεραιότητά σου είναι η δική σου συναισθηματική κατάσταση, έχοντας παράλληλα ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. Με την κατάλληλη επικοινωνία και συνεννόηση δεν πιέζεσαι για να ανταπεξέλθεις στα πάντα, αλλά βάζεις όρια και προτεραιότητες.

Κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου

Είτε αυτό σημαίνει το να πηγαίνεις 2 φορές την εβδομάδα στην προπόνησή σου, είτε να βάλεις επιτέλους τέλος σε μια τοξική σχέση και να μην επιστρέψεις ξανά σε αυτή, είναι σημαντικό να τηρείς τις αποφάσεις και τις υποσχέσεις που γνωρίζεις πως είναι προς όφελός σου, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Απελευθερώνεσαι από περιοριστικές σκέψεις και αντιλήψεις

Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσεις σκέψεις και αντιλήψεις που υπάρχουν στο υποσυνείδητό σου και τα ακολουθείς πιστά, με αποτέλεσμα να σε κρατούν πίσω. Ωστόσο, αν παρατηρείς πως πλέον μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις του παρόντος με πολύ καλύτερο τρόπο, απ ' ότι στο παρελθόν και κυρίως αν μπορείς να παρατηρείς τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου και στη συνέχεια να τις αξιολογείς και να τις αλλάζεις όταν χρειάζεται, σημαίνει πως κάνεις πολύ καλή δουλειά.

Αποδέχεσαι τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου όπως είναι

Πλέον δεν καταπιέζεις συναισθήματα, ούτε και προσπαθείς να τα αποφύγεις. Αντιθέτως δέχεσαι όλα όσα αισθάνεσαι και προσπαθείς να τα εκφράσεις με τους δικούς σου τρόπους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι συνδεδεμένη με τον συναισθηματικό σου κόσμο, προκειμένου να διαχειριστείς καλύτερα τις πράξεις και τις σκέψεις σου.

Είσαι ok με τις αλλαγές και το «άγνωστο»

Μπορεί στο παρελθόν να έτρεμες στην ιδέα μιας νέας δουλειάς ή στην ιδέα ότι τα πράγματα αλλάζουν. Οι αλλαγές όμως είναι αυτές που θα σε πάνε ένα βήμα παρακάτω, και κυρίως το να «βγαίνεις έξω από το comfort zone» σου. Μη διστάζεις να δοκιμάζεις ότι πραγματικά νιώθεις, αλλά και να προσαρμόζεσαι κατάλληλα στις καταστάσεις, όποτε χρειάζεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.