WELL BEING

Η celebrity trainer Kelsey Heenan μοιράζεται τα καλύτερα tips για αποτελεσματική γράμμωση


JTeam

9 Μαΐου 2023

Η celebrity trainer Kelsey Heenan μοιράζεται τα καλύτερα tips για αποτελεσματική γράμμωση
@thedailykelsey
Η Kelsey Heenan είναι η celebrity trainer που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους fitness στόχους σου

Αν θεωρείς πως το να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, τότε θα μας επιτρέψεις να σε διαψεύσουμε. To wellness και η γυμναστική είναι καλό να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου και γνωρίζοντας τι ακριβώς σου ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς πραγματικά να καταφέρεις όσα επιθυμείς. Αρκεί να είσαι συνεπής.

Στην περίπτωση που είσαι ευχαριστημένη με το σωματικό σου βάρος και το κύριο μέλημά σου είναι να τονώσεις και να ενδυναμώσεις το σώμα σου, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σημαντικά στον στόχο σου.

Οι συμβουλές αυτές μάλιστα, έρχονται από την Kelsey Heenan, μια από τις διασημότερες celebrity trainers, οι οποία έχει αναλάβει από γνωστά μοντέλα μέχρι διάσημες ηθοποιούς.


Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε λοιπόν, προκειμένου να τονώσουμε την γράμμωση και τη δύναμη στο σώμα μας;

Πρωτεΐνες και υδατάνθρακες πριν και μετά την προπόνηση

Από τη στιγμή που δεν εστιάζουμε στο κάψιμο λίπους, οι τροφές που καταναλώνουμε πριν και μετά την προπόνηση είναι καθοριστικές για τη γράμμωση των μυών και την ενδυνάμωση τους. Η Kelsey προτείνει ένα ρόφημα πριν την προπόνηση για ενέργεια, και ένα καλό γεύμα εντός μιας ώρας μετά. Και τι ακριβώς να περιλαμβάνουν τα συγκεκριμένα γεύματα; Κυρίως πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Για πριν την προπόνηση ένα smoothie με λαχανικά και φρούτα είναι ιδανικό για ενέργεια, ή κάποιο πρωτεϊνούχο ρόφημα. Όσον αφορά τα γεύματα μετά την προπόνηση, τότε προτίμησε για παράδειγμα αυγά, φρούτα, κοτόπουλο, γλυκοπατάτα, ρύζι ή αρακά.

Συνδύασε cardio προγράμματα και προπονήσεις ενδυνάμωσης

Μόνο η καρδιοαναπνευστική άσκηση ή μόνο τα προγράμματα ενδυνάμωσης δεν θα φέρουν τα αποτελέσματα που θες. Για να δεις το σώμα σου να δυναμώνει χρειάζεται συνδυασμός και των δυο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γυμνάζεσαι ακόμη περισσότερο, αλλά να τα συνδυάσεις στις προπονήσεις. Κυρίως προτίμησε κυκλικά προγράμματα, τα οποία θα έχουν τόσο ασκήσεις cardio, αλλά και ασκήσεις με βάρη ή αντιστάσεις.

Πρόσθεσε ποικιλία στη διατροφή σου

Το σώμα μας μπορεί να επεξεργαστεί πιο εύκολα τα γνώριμα φαγητά και ιχνοστοιχεία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δοκιμάζουμε εναλλακτικές επιλογές. Αν δεις ότι η διατροφή σου, δεν σου προσφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς, είναι στιγμή για δοκιμές, μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Σε αυτό το σημείο, είναι καλό να επισκεφθείς και έναν διατροφολόγο για να σου υποδείξει ακριβώς πως μπορείς να συνδυάζεις τις τροφές σου. Πέρα από τη ποσότητα, καθοριστικό ρόλο έχει ο συνδυασμός των τροφών. Ακόμη μη ξεχνάς τα καλά λιπαρά (όπως ελαιόλαδο και αβοκάντο), τα οποία βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Πες ναι ακόμη και σε μια 15' λεπτη προπόνηση

Αν δεν βρεις τον χρόνο για την 45' λεπτη προπόνηση σου, μην την παραβλέψεις τελείως. Βρες έστω ένα τέταρτο για να κινητοποιήσεις τους μύες σου και να αυξήσεις τους παλμούς σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τη φόρμα σου, αλλά και να έχεις καλύτερη αντοχή, ακόμη και όταν έχεις καιρό να κάνεις προπόνηση.

Η δύναμη θέλει χρόνο, όπως επίσης και η γράμμωση/ ενδυνάμωση

Το να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα σου, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μη περιμένεις σε ένα μήνα να δεις εκπληκτικά αποτελέσματα. Το σώμα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και κυρίως χρόνο για να χτιστεί κατάλληλα. Επομένως, όσο συνεχίζεις τόσο πιο κοντά θα είσαι στο στόχο σου. Είναι σημαντικό να έχεις κατά νου, πως η φυσική κατάσταση χτίζεται σταδιακά και όχι σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Γι΄ αυτό μη απογοητεύεσαι, μα κυρίως μη τα παρατάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.