WELL BEING

Buttne: 5 τρόποι να απαλλαγείς από την ακμή στα οπίσθια μια και καλή


JTeam

9 Ιουνίου 2023

Buttne: 5 τρόποι να απαλλαγείς από την ακμή στα οπίσθια μια και καλή
Πέρα από τη σωστή υγιεινή και τα φαρδιά ρούχα, δες τι πρέπει να προσέξεις

Η ακμή είναι άβολη και μπορεί να εμφανιστεί παντού, σε πρόσωπο και σώμα. Δυστυχώς, τα οπίσθια δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η ακμή στα οπίσθια, η οποία είναι γνωστή και με το πιο fun “buttne”, διαφέρει μ’ εκείνη του προσώπου, τόσο στα αίτια, όσο και στη θεραπεία. Παρακάτω, θα ασχοληθούμε με το δεύτερο σκέλος και θα σου δώσουμε 5 τρόπους να απαλλαγείς από δαύτη γιατί, όσο κι αν προσπαθείς να φανείς κουλ, ξέρουμε και ξέρεις ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Πέρα από τη σωστή υγιεινή και τα φαρδιά ρούχα, δες τι πρέπει να προσέξεις:

Ζεστή πετσέτα

Το να κάθεσαι πάνω σε μία ζεστή πετσέτα, όχι απλώς σε χαλαρώνει, αλλά ανοίγει τους πόρους σου και βοηθά να απαλλαγείς από βακτήρια και σμήγμα.

Tea Tree Oil

To tea tree oil είναι θαυματουργό, όταν πρόκειται για ακμή, τραύματα και δερματικές μολύνσεις. Έρευνα από το 2017, μάλιστα, έδειξε ότι η εφαρμογή του σε περιοχές με ακμή για 12 εβδομάδες, βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας.

Όχι στο μαλακτικό

Το δέρμα σου μπορεί να είναι ευαίσθητο ακόμη και στα απορρυπαντικά. Αν παρατηρείς ότι, μετά τη χρήση συγκεκριμένου μαλακτικού, η ακμή σου επιδεινώνεται, να διακόψεις εντελώς τη χρήση του.

Απολέπιση

Δεν θέλεις να κάνεις scrub; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σφουγγάρι σου. Σε κάθε περίπτωση, τα νεκρά κύτταρα θα αφαιρεθούν γρηγορότερα και το δέρμα σου θα αναπνεύσει.

Διάλυμα από αλατόνερο

Τα σπυράκια δημιουργούνται όταν οι πόροι του δέρματος μολύνονται, οπότε δημιουργείται κοκκίνισμα και μαζεύεται πύον. Ένα διάλυμα από αλατόνερο θα δράσει απολυμαντικά και θα είναι ευκολότερο να πάψουν να εμφανίζονται νέα σπυράκια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.