WELL BEING

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατάς κάθε μέρα


JTeam

8 Ιουλίου 2023

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατάς κάθε μέρα
pexels
Θα έχεις 6 μοναδικά οφέλη

Αν ψάχνεις έναν σχετικά εύκολο τρόπο να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το περπάτημα σε καθημερινή βάση. Μπορεί να ξεκινήσεις αυτή τη συνήθεια χωρίς καμία συνέπεια εξαιτίας της πιεστικής καθημερινότητας αλλά έχει απίστευτα οφέλη στον οργανισμό αν δεσμευτείς σε αυτή.

To περπάτημα είναι μια σωματική δραστηριότητα που κάνει το σώμα να κινείται, τους μύες να συνεργάζονται και την καρδιά να λειτουργεί πιο έντονα. Παρόλο που δεν έχει υψηλή ένταση είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, ειδικά μετά τη δουλειά, σε καθημερινή βάση και παρακάτω σού εξηγούμε γιατί. Όχι εμείς για την ακρίβεια, αλλά οι ειδικοί.

Τα οφέλη του καθημερινού περπατήματος:

Πιο υγιή καρδιά

Ένα από τα βασικά οφέλη του καθημερινού περπατήματος είναι η πιο υγιής λειτουργία της καρδιάς. Οι καθημερινοί περίπατοι λειτουργούν ως «θώρακας προστασίας», προλαμβάνοντας από καρδιακές παθήσεις. Θες καλύτερο επιχείρημα; Έστω και λίγα λεπτά αρκούν!

Πιο υγιή οστά

Το καθημερινό περπάτημα θα μπορούσε πραγματικά να αποτρέψει την οστεοπόρωση. Η αερόβια άσκηση, στην οποία ανήκει και το περπάτημα, μπορεί να συμβάλει σε υγιέστερα οστά.

Απώλεια βάρους

Το περπάτημα, προφανώς καίει θερμίδες με αποτέλεσμα να χάνουμε πιο εύκολα βάρος. Μια τακτική ρουτίνα περπατήματος σε συνδυασμό με μια υγιεινή δίαιτα, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Ειδικά, το περπάτημα σε ανηφόρα και το γρήγορο περπάτημα, μπορεί να οδηγήσει με μεγαλύτερη καύση θερμίδων και λίπους.

Ενίσχυση του μεταβολισμού

Η άσκηση γενικά, είναι γνωστό ότι ενισχύει τον μεταβολισμό, και το καθημερινό περπάτημα βοηθάει σημαντικά. Ακόμη και σε χαλαρό ρυθμό μπορεί να δώσει μια ελαφριά ώθηση στον μεταβολισμό. Ωστόσο, όσο αυξάνει φυσικά ο ρυθμός, τόσο το καλύτερο.

Λιγότερο δύσκαμπτες αρθρώσεις

Το καθημερινό περπάτημα μπορεί να καταπολεμήσει τη δυσκαμψία των αρθρώσεων, ακόμη και για άτομα που ζουν με αρθρίτιδα. Το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει τους μύες και να προστατεύσει τις αρθρώσεις, αυξάνοντας τη ροή αίματος στον χόνδρο της άρθρωσης για να τον διατηρήσει δυνατό και υγιή.

Βελτίωση ύπνου

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, τότε αυτή η συνήθεια θα φανεί λυτρωτική. Βγες στον ήλιο, πήγαινε έστω για 15΄ για περπάτημα και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα παραδίνεσαι από εδώ και πέρα στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.