WELL BEING

Pilates με καύσωνα: 5 εύκολες ασκήσεις, ακόμη και για τις ημέρες που βαριέσαι το γυμναστήριο


Τόνια Τζάφερη

24 Ιουλίου 2023

Pilates με καύσωνα: 5 εύκολες ασκήσεις, ακόμη και για τις ημέρες που βαριέσαι το γυμναστήριο
@thepilatesclass / instagram
H προπόνηση με ασκήσεις pilates, είναι ιδανική ακόμη και για τις υψηλές θερμοκρασίες

Το hot pilates είναι η νέα μεγάλη τάση στο wellness, με ολοένα και περισσότερα κέντρα ευεξίας να ενδίδουν σε αυτή. Στην ουσία πρόκειται για απλές ασκήσεις stretching, που σκοπεύουν στη τόνωση των μυών και στην ενδυνάμωση τους.

Όταν οι ασκήσεις αυτές, πραγματοποιούνται και σε υψηλές θερμοκρασίες, καταφέρνεις μέσω του ιδρώτα να χάνεις ακόμη περισσότερες θερμίδες και να επιτυγχάνεις παράλληλα καύση λίπους. Επομένως η ολιγόλεπτη και μέτριας έντασης προπόνηση, ακόμη και στη ζέστη μπορεί να έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό. Χωρίς φυσικά να εξαντλείς τον εαυτό σου ή να προπονείσαι κάτω από τον καυτό ήλιο.

Jenny.Gr
@thepilatesclass / instagram


Επειδή όμως, στις διακοπές είμαστε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι, ένα πολύ σύντομο και αποτελεσματικό πρόγραμμα γυμναστικής με ασκήσεις pilates, είναι ιδανικό για να διατηρήσουμε την φυσική μας κατάσταση και να ενισχύσουμε την ψυχική μας υγεία, μέσω της ντοπαμίνης που εκκρίνεται όσο γυμναζόμαστε.

Παρακάτω λοιπόν, μπορείς να βρεις μερικές πολύ απλές ασκήσεις, για να τονώσεις τον κορμό σου, να τον ενδυναμώσεις και για να ξεπιαστείς. Ακολούθησε τις προσεκτικά, ακόμη και από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου, και επανέλαβε για 3 σετ:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.