WELL BEING

Τι είναι η γείωση και γιατί κάνει τόσο καλό στην ψυχική υγεία


JTeam

25 Ιουλίου 2023

Τι είναι η γείωση και γιατί κάνει τόσο καλό στην ψυχική υγεία
Μια απλή και τόσο αποτελεσματική συνήθεια για να αυξήσεις την ενέργεια σου, να δαιχειριστείς το στρες και να βελτιώσεις τον ύπνο σου

Έχουμε ακούσει για πολλούς τρόπους οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην ψυχική μας υγεία. Ο συγκεκριμένος όμως, έχει κάτι το ιδιαίτερο και μας φέρνει πιο κοντά με τη φύση. Ίσως θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πως στις διακοπές σου και τους καλοκαιρινούς μήνες, έχεις μια καλύτερη διάθεση και αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ξεκούραση και την καλοπέραση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη συνήθεια, η οποία προσφέρει τρομερά οφέλη στην συναισθηματική και ψυχική μας κατάσταση. Αυτή η συνήθεια, ονομάζεται γείωση, και στην ουσία συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλητοι. Όχι σε κάποιο δάπεδο, αλλά στη φύση, για παράδειγμα στην άμμο και στο γρασίδι.

Jenny.Gr


Πιο αναλυτικά, η γείωση είναι μια πρακτική biohacking κατά την οποία έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, μέσω της αφής και των αισθήσεων. «Αν έχεις μεγαλώσει σε πόλη καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνεται χίππικο ή αντιεπιστημονικό», λέει η movement coach Angelica Alberto, που ζει στις Φιλιππίνες.

«Ωστόσο, η επιφάνεια της Γης είναι μια αέναη πηγή ελεύθερων ηλεκτρονίων, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του πλανήτη είναι ένας ηλεκτρικός αγωγός. Το γεγονός αυτό, έχει πολλά να μας προσφέρει ενεργειακά και συναισθηματικά», συμπληρώνει.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περπατάς, ξυπόλητος φυσικά είτε δίπλα στη θάλασσα, είτε στο έδαφος, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το ίδιο ισχύει και το σώμα σου, δηλαδή μπορείς να ξαπλώσεις στο έδαφος, να πιάσεις με τα χέρια σου την άμμο, και να αγγίξεις περισσότερο τη γη».

Μπορεί να ακούγεται πολύ ουτοπικό, αλλά όλο και περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν τα θετικά στοιχεία που έχει η γείωση με τη φύση. Είμαστε ζωντανοί οργανισμοί που επηρεαζόμαστε άμεσα από την ενέργεια που δεχόμαστε. Και μόνο η επαφή με τη γη, μπορεί πραγματικά να μας ηρεμήσει, και να αισθανθούμε χαλαροί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.