WELL BEING

Είναι ασφαλές να κολυμπάς όταν έχεις περίοδο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Είναι ασφαλές να κολυμπάς όταν έχεις περίοδο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Θάλασσα και περίοδος, μπορούν να συνυπάρξουν;

Είναι πολλοί οι μύθοι που ακούγονται γύρω από την περίοδο. Όπως φαίνεται, ένας από αυτούς είναι και το να “μην κολυμπήσεις, αν έχεις περίοδο”.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως με τις κατάλληλες συνθήκες και τις συμβουλές του γυναικολόγου, θάλασσα και περίοδος μπορούν να συνυπάρξουν.

Αυτό που σημειώνεται ωστόσο, είναι πως με τα μπάνια όσο έχουμε περίοδο, μπορεί να μειωθεί ή να σταματήσει προσωρινά η ροή του αίματος καθώς και να προκληθεί πόνος χαμηλά στην κοιλιά, ειδικά αν τα νερά είναι κρύα. Όπως τονίζεται και παραπάνω, χρειάζονται οι κατάλληλες συνθήκες για να αποφύγουμε επιπλοκές και τυχόν μολύνσεις. Γι’ αυτό, στην περίπτωση που βουτάμε σε θάλασσα ή πισίνα, όσο διαρκεί η περίοδος μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζουμε την υγιεινή μας:

  • Μένουμε όσο το δυνατόν με στεγνά εσώρουχα, και όχι με το βρεγμένο μαγιώ για πολλή ώρα.
  • Σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει ταμπόν, μετά από το κολύμπι, πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατόν με ένα στεγνό.
  • Μετά το μπάνιο μας, πλενόμαστε καλά και προτιμάμε, στεγνά εσώρουχα και σερβιέτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.