WELL BEING

Αν θες πιο βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δώσε βάση στους οργασμούς σου


JTeam

6 Νοεμβρίου 2023

Αν θες πιο βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δώσε βάση στους οργασμούς σου
Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του οργασμού, που φέρνουν καλύτερο και πιο βαθύ ύπνο

Το να βρεις λύσεις για τις αϋπνίες σου δεν είναι πάντοτε εύκολο, αφού είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να εστιάσεις στη διάθεση σου, τη χαλάρωση, αλλά και τους οργασμούς, οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν να σου χαρίσουν ποιοτικότερο και πιο βαθύ ύπνο.

Για τα διαστήματα που αντιμετωπίζεις αϋπνίες ή θες να ευχαριστηθείς περισσότερες ώρες ύπνου, ένας οργασμός πριν κοιμηθείς είναι ιδανικός. Σύμφωνα με έρευνες, μετά από έναν οργασμό, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες όπως η ωκυτοκίνη και η προλακτίνη, που προάγουν και οι δύο, συναισθήματα ικανοποίησης και ευτυχίας. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, και κυρίως έχουν αντίσταση στην κορτιζόλη, την ορμόνη που συνήθως ευθύνεται για τις αϋπνίες και το στρες.

Jenny.Gr

Οι ορμονικές αλλαγές που μπορούν να συμβούν στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να μπορέσεις να κοιμηθείς καλύτερα και πιο βαθιά. Οι ειδικοί συστήνουν μάλιστα, είτε τη σεξουαλική επαφή λίγο πριν τον βραδινό ύπνο ή την αυτοϊκανοποίηση, προκειμένου να απαλλαγείς από το στρες και να καθαρίσεις το μυαλό σου.

Ύπνος και οργασμός είναι άμεσα συνδεδεμένοι, καθώς αντίστροφα ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να βοηθήσει σε καλύτερους και πιο έντονους οργασμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.