WELL BEING

Φεύγεις από πάρτι χωρίς να χαιρετάς; Δεν φαντάζεσαι πόσο χρόνο ζωής κερδίζεις


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2023

Φεύγεις από πάρτι χωρίς να χαιρετάς; Δεν φαντάζεσαι πόσο χρόνο ζωής κερδίζεις
Unsplash/ Kateryna Hliznitsova
Cheers

Πηγαίνεις σε αυτό το πάρτι που σκεφτόσουν εδώ και μία εβδομάδα. Και βαριόσουν μόνο στην ιδέα. Φτάνεις και απλώς ανυπομονείς να έρθει η στιγμή να φύγεις. Ήρθε κι αυτή η στιγμή, και προσπαθείς εδώ και λίγη ώρα να χαιρετήσεις τον κόσμο στο πάρτι ή τους οικοδεσπότες.

Όμως, ξέρεις πόσο «ακριβά» σου κοστίζει αυτό; Σύμφωνα με νέα έρευνα ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει μέχρι και δύο ημέρες κάθε χρόνο αποχαιρετώντας φίλους και γνωστούς σε πάρτι που έχει πάει. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Χρόνου του του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW), πήραν συνεντεύξεις από 2000 Αυστραλούς, διαπιστώνοντας ότι κατά μέσο όρο πηγαίνουν σε 25 πάρτι τον χρόνο.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι οι άνθρωποι, από τη στιγμή που αποφασίσουν ότι είναι η ώρα να φύγουν από ένα πάρτι, χρειάζονται, κατά μέσο όρο 45 λεπτά για πουν αντίο. Ο επικεφαλής της έρευνας, τόνισε ότι «αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 18 ώρες και 45 λεπτά κάθε χρόνο για να αποχαιρετήσουμε ανθρώπους σε πάρτι. Αλλά αρκετοί ερωτηθέντες στην έρευνά μας αφιερώνουν έως και διπλάσιο χρόνο αποχαιρετώντας κόσμο κάθε χρόνο».

Jenny.Gr
Pexels/ Karolina Grabowska

Σύμφωνα με την έρευνα, η διαδικασία του αποχαιρετισμού στα πάρτι όχι μόνο περιλαμβάνει τη χρήση επανειλημμένης εξήγησης/ δικαιολογίας της αποχώρησης σε πολλά άτομα, αλλά παράλληλα μπορεί να πείσει κάποιον να μείνει ακόμα περισσότερο από ό,τι θα ήθελε. «Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα», σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ντιν Χούντλ. «Οι περισσότεροι οικοδεσπότες πάρτι είναι είτε πολύ απασχολημένοι είτε πολύ μεθυσμένοι για να αντιληφθούν αν φεύγεις», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.