WELL BEING

Πρέπει να κοιμάσαι γυμνός (και) τον χειμώνα - Οι λόγοι που θα σε πείσουν


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2023

Πρέπει να κοιμάσαι γυμνός (και) τον χειμώνα - Οι λόγοι που θα σε πείσουν
Unsplash/ Vladislav Muslakov
Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός και τον χειμώνα, είναι περισσότερα απ’ όσα πιστεύεις

Ναι, απομένουν μόλις λίγες ημέρες για τα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και σίγουρα έχεις ξεκινήσει να ντύνεσαι αναλόγως. Το βράδυ χουχουλιάζεις κάτω από τα παπλώματα – τα οποία προφανώς και δεν μπορείς να αποχωριστείς το πρωί και ντύνεσαι σαν κρεμμύδι. Πάντως, μια ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε – όσο κι αν σε πονάει, ότι και τον χειμώνα αξίζει να κοιμάσαι γυμνός.

Σύμφωνα με τη Σάμι Μάργκο, ειδική σε θέματα ύπνου, «ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να τυλίγεστε τον χειμώνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθείτε, ο γυμνός ύπνος μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας». «Είναι ένας εκπληκτικός και ταυτόχρονα αποτελεσματικός τρόπος για να παραμείνουμε άνετοι και ζεστοί κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών, ενώ παράλληλα δίνουμε στο σώμα μας την απαραίτητη ώθηση ευεξίας», συμπλήρωσε η ίδια.

Άλλα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός και τον χειμώνα

  • Κοιμάσαι πιο γρήγορα

Η θερμοκρασία του σώματός σου είναι καθοριστική για το πόσο εύκολα μπορείς να κοιμηθείς. Είναι στενά συνδεδεμένη με τον κιρκάδιο ρυθμό, το εσωτερικό ρολόι που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Έτσι, επιτρέποντας στο σώμα σου να δροσιστεί με το να κοιμάσαι γυμνός, είναι σαν να δίνεις ένα «σήμα» στον εγκέφαλό σου ότι είναι η ώρα για ύπνο, διευκολύνοντας ενδεχομένως την ταχύτερη έναρξη του ύπνου.

  • Βελτιώνει την επιδερμίδα του σώματος

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να διευκολύνει το δέρμα να αναπνεύσει, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών προβλημάτων, όπως τα σπυράκια. Όταν κοιμάσαι γυμνός, το δέρμα μπορεί να διατηρήσει την υγεία του.

  • Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Ήξερες ότι να κοιμάσαι γυμνός, αυξάνει την αυτοπεποίθηση σου; Ουσιαστικά, αυτή η επιλογή σε ενθαρρύνει να αγκαλιάσεις πραγματικά τον εαυτό σου.

  • Βελτιώνει τη σχέση με τον/τη σύντροφό σου

Η αυξημένη επαφή δέρμα με δέρμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες και βελτιώνει την οικειότητα μεταξύ των συντρόφων. Αυτό οφείλεται στην έκκριση ωκυτοκίνης, την ορμόνη της αγάπης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.