WELL BEING

Μην κάνεις αυτά τα λάθη όταν ξυπνάς, για να μην χαλάς όλη τη μέρα σου


JTeam

3 Ιανουαρίου 2024

Μην κάνεις αυτά τα λάθη όταν ξυπνάς, για να μην χαλάς όλη τη μέρα σου
Pexels/ Laura Chouette
Όσο δύσκολο κι εάν είναι το πρωινό ξύπνημα, προσπάθησε να αποφύγεις αυτά τα λάθη

Είτε είσαι είτε δεν είσαι πρωινός τύπος, σίγουρα κάνεις αυτά τα λάθη όταν ξυπνάς. Και δεν είναι περίεργο. Ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί τη δική του πρωινή ρουτίνα και τον δικό του ρυθμό.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ότι η σωστή πρωινή ρουτίνα μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σου μέσα στην ημέρα, να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να σε κάνει πιο ευτυχισμένο. Όπως κατάλαβες, όλη ημέρα σου εξαρτάται ακόμα και από τα πιο μικρά πράγματα που κάνεις όταν ξυπνάς.

Από το πάτημα του snooze έως το να πίνεις καφέ με άδεια στομάχι, αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν ξυπνάς, για να μη χαλάς τη μέρα – και την υγεία σου.

Πατάς πάντα το snooze

Όχι απλώς το πατάς, οριακά ξυπνάς και 1 λεπτό πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, για να πατήσεις απλώς αναβολή. Αλλά, έτσι απλώς σαμποτάρεις όλη την υπόλοιπη μέρα. Το να καθυστερείς να σηκωθείς από το κρεβάτι κάνοντας συνέχεια αυτή τη διαδικασία, σε κάνει μέσα στην ημέρα να αισθάνεσαι πιο κουρασμένος, γιατί ουσιαστικά μπερδεύεις το εσωτερικό σου ρολόι.

Σηκώνεσαι απότομα από το κρεβάτι

Πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να εξισορροπήσει τη ροή ενέργειας. Όταν σηκώνεσαι ξαφνικά από το κρεβάτι, η αρτηριακή σου πίεση μπορεί να πέσει ξαφνικά καθώς το αίμα κυλάει απότομα στα πόδια σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λίγο ίλιγγο. Όλα θέλουν τον χρόνο τους.

Πίνεις κατευθείαν καφέ ή τσάι

Πολλοί ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαταράξει την την ισορροπία των οξέων και των αλκαλίων στο σώμα. Η κατανάλωση αυτών των ροφημάτων με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, καούρα, έμετο, ναυτία και πεπτικά προβλήματα. Καλύτερα, να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό, κι αν δεν μπορείς χωρίς τσάι η καφέ, φάε πρώτα ένα φρούτο μετά περιμένε άλλα 15 με 20 λεπτά.

Πιάνεις κατευθείαν το κινητό σου

Το να ξυπνάς και να κοιτάς αμέσως το κινητό, μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου και να επηρεάσει την ικανότητα του εγκεφάλου να βάζει προτεραιότητες. Επίσης, είναι πολύ εύκολο μετά από αυτό να αισθάνεσαι αφηρημένος για το υπόλοιπο της ημέρας. Ναι, απλώς σου χαλάει τη διάθεση αυτή η συνήθεια.

Δεν τρως πρωινό

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε λάθος επιλογές τροφίμων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η παράλειψη του πρώτου γεύματος της ημέρας μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο τον οργανισμό. Και στις δυο περιπτώσεις, το να μην τρως πρωινό είναι λάθος επιλογή. Και όταν λέμε πρωινό, δεν εννοούμε μια κούπα καφέ και 1 μπισκότο. Λίγα αμύγδαλα, μερικά φρούτα, μια ομελέτα αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό πρωινού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.