WELL BEING

Τεστ προσωπικότητας: Τι αποκαλύπτει για σένα ο τρόπος που τρως


JTeam

30 Μαΐου 2024

Τεστ προσωπικότητας: Τι αποκαλύπτει για σένα ο τρόπος που τρως
Unsplash
Αυτό το τεστ αποκαλύπτει τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που προκύπτουν από τον τρόπο που τρως

Έχεις αναλογιστεί ποτέ ότι ο τρόπος που τρως, το είδος των φαγητών που επιλέγεις και γενικότερα η αντίληψη που έχεις για το κομμάτι της διατροφής, μπορεί να αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά σου; Αν όχι, αυτό το τεστ προσωπικότητας θα σε πείσει πως σε αυτή τη ζωή όλα έχουν κάποια σημασία.

Αυτό το τεστ προσωπικότητας που βασίζεται στο φαγητό, πρόκειται να σου γνωστοποιήσει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα σου, αναλύοντας την αγαπημένη σου συνήθεια. Προτιμάς να τρως αργά; Θέλεις να δοκιμάζεις συνεχώς νέα φαγητά; Δεν σου αρέσει να τρως μόνος; Όλα αυτά, κάτι δείχνουν για την προσωπικότητά σου και έφτασε η ώρα να το μάθεις κι εσύ.

Jenny.Gr
Unsplash

Όσα αποκαλύπτει για σένα ο τρόπος που τρως

1.Αυτός που τρώει γρήγορα

Αν σου αρέσει να τρως γρήγορα, σημαίνει ότι είσαι ο τύπος ανθρώπου που δίνει μεγάλη σημασία στον χρόνο και δεν θέλει να πηγαίνει ούτε ένα λεπτό χαμένο. Είσαι ανταγωνιστικός εκ φύσεως και θεωρείς την κατανάλωση φαγητού ακόμα ένα task που πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα για να βγεις νικητής. Το άγχος υπάρχει σε αφθονία στη ζωή σου και η αιτία κρύβεται στις πράξεις σου.

2.Αυτός που τρώει αργά

Αν τρως αργά και χαίρεσαι να απολαμβάνεις το φαγητό σου και να χαλαρώνεις τη στιγμή που το καταναλώνεις, τότε αυτό δείχνει πως είσαι ένα βαθιά ήρεμο άτομο με μεγάλη υπομονή. Σου αρέσει να ζεις το τώρα και παίρνεις όλες τις αποφάσεις σου χωρίς άγχος και νεύρα. Είσαι σκεπτικό άτομο, όμως μπορείς να διαχειριστείς εύκολα τα συναισθήματά σου.

3.Αυτός που τρέφεται υγιεινά

Αν είσαι πολύ αυστηρός με το κομμάτι της διατροφής, σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι πολύ για την υγεία σου και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνεις. Ακόμα, αποκαλύπτει την εσωτερική ισορροπία των συναισθημάτων σου και ότι είσαι ένα πειθαρχημένο άτομο που θέλει να πορεύεται σε αυτή τη ζωή, σύμφωνα με τους κανόνες.

4.Αυτός που τρέφεται ανθυγιεινά

Αν είσαι εθισμένος στο junk food, σημαίνει ότι λατρεύεις το γρήγορο και εύκολο φαγητό, που δεν θα χρειαστείς 3 ώρες στην κουζίνα για να το ετοιμάσεις. Σου αρέσει να αφιερώνεις τον χρόνο σου στα πράγματα που εσύ θεωρείς σημαντικά, ωστόσο αυτή η επιθυμία σου δείχνει πως έχεις αυτοκαταστροφικές τάσεις και είσαι επιρρεπής στους εθισμούς.

Jenny.Gr
Unsplash

5.Αυτός που του αρέσει να τρώει με τους φίλους του

Αν απολαμβάνεις τα γεύματα με την οικογένεια ή τους φίλους σου, τότε είσαι ένα κοινωνικό άτομο που δίνει αξία στις συζητήσεις και σέβεται τους προβληματισμούς των γύρω του. Προτιμάς να μαθαίνεις από το να μοιράζεσαι τις δικές σου εμπειρίες και μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να ακούς ιστορίες άλλων.

6.Αυτός που προτιμάει να τρώει μόνος του

Αν θεωρείς ότι η ώρα του φαγητού είναι μια ώρα που θέλεις να μείνεις μόνος σου, τότε δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και στις ανάγκες του, αδιαφορώντας για όσα λένε και κάνουν οι άλλοι. Δεν έχεις καμία όρεξη να μάθεις τι συμβαίνει στις ζωές των άλλων και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να σκεφτείς όσα έχεις κατά νου και να ετοιμάσεις τα επόμενα σχέδιά σου.

7.Αυτός που θέλει συνεχώς να τρώει τα ίδια φαγητά

Τιμάς τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και νιώθεις ασφάλεια, όταν καταναλώνεις φαγητά που ξέρεις ότι σου αρέσουν και δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Ως άνθρωπος είσαι σταθερός στις προτιμήσεις σου και απεχθάνεσαι τις αλλαγές.

8.Αυτός που επιθυμεί να δοκιμάζει νέες γεύσεις

Εκείνος που θέλει να δοκιμάζει συνεχώς νέες γεύσεις είναι λάτρης των αλλαγών, θέλει να βγαίνει από τη ζώνη ασφαλείας του και να διευρύνει τους ορίζοντές του. Είναι ενθουσιώδης και κυνηγάει την περιπέτεια στη ζωή του.

9.Αυτός που συνδέει το φαγητό με το συναίσθημα

Αν η διάθεσή σου επηρεάζει τον τρόπο που τρέφεσαι, τότε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Οι διατροφικές επιλογές σου εξαρτώνται από τη διάθεσή σου, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, διότι μπορεί να χαθεί το μέτρο. Είσαι ένα συναισθηματικό άτομο και ενδιαφέρεσαι πολύ για την άποψη των άλλων.

Jenny.Gr
Unsplash

10.Αυτός που τρώει απλά για να καλύψει τις ανάγκες του

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είσαι ένας πρακτικός τύπος που έχει την ικανότητα να διαχωρίζει τα σημαντικά από τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή του. Το φαγητό αποτελεί ένα μέσο για να πάρεις ενέργεια και να είσαι παραγωγικός μέσα στην ημέρα σου και δεν πρόκειται να ξοδέψεις πολύ χρόνο για να αποφασίσεις τι θα φας. Τρώς για να παραμείνεις υγιής και αδιαφορείς για το κομμάτι της απόλαυσης.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.