WELL BEING

5 λόγοι για να μην κοιμάσαι χωρίς ρούχα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια


JTeam

4 Ιουλίου 2024

5 λόγοι για να μην κοιμάσαι χωρίς ρούχα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια
Freepik
Μπορεί η ζέστη να είναι αφόρητη, όμως δεν πρέπει να κοιμάσαι χωρίς τις πιτζάμες σου

Καλοκαίρι. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι διακοπές. Το δεύτερο, όμως, είναι η ζέστη. Αν ζεις οπουδήποτε αλλού εκτός από τις Κυκλάδες, όπου ο αέρας είναι σχεδόν καθημερινός και «δροσίζει» τους κατοίκους, τότε γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει να «λιώνεις» από τη ζέστη.

Και μπορεί η ιδέα να κοιμηθείς με τα εσώρουχα ή και χωρίς αυτά να είναι πολύ ελκυστική, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Casper», το 28,5% των Αμερικανών κοιμούνται αρκετά συχνά χωρίς ρούχα, ενώ το 71,5% ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν ξαπλώνει στο κρεβάτι του χωρίς να φοράει πιτζάμες.

Κι ενώ η επιλογή του να κοιμάσαι χωρίς ρούχα έχει αρχίσει να γίνεται trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν είναι όσο cool ιδέα νομίζεις. Είναι ευρέως γνωστό, πως το να κοιμάσαι γυμνός δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, ωστόσο υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτή την περίοδο του χρόνου, που η ζέστη είναι πολύ έντονη.

Jenny.Gr
Freepik

Γιατί πρέπει να κοιμάσαι με πιτζάμες το καλοκαίρι

1. Θέματα υγιεινής

Κάθε βράδυ οι μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σου μαζεύουν σκόνη, ιδρώτα, νεκρά κύτταρα. Αυτό δεν μπορείς να το αποτρέψεις, ωστόσο μπορείς να επιβραδύνεις τον χρόνο εμφάνισής τους, φορώντας τις πιτζάμες σου. Έχοντας ως δεδομένο πως καμία επιφάνεια δεν είναι πεντακάθαρη, ακόμα κι αν έχεις ανοιχτά παράθυρα όλη την ημέρα, οι πιτζάμες σου θα λειτουργήσουν σαν μία πανοπλία.

2. Αλλεργίες και ευαισθησίες

Αν έχεις αλλεργίες ή γενικότερα ευαίσθητο δέρμα, το να κοιμάσαι χωρίς ρούχα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Τα νεκρά κύτταρα, τα ακάρεα ή τα υπολείμματα από κρέμες σώματος και προϊόντα μαλλιών μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σου χωρίς να το αντιληφθείς.


3. Δυσκολία να κοιμηθείς

Μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων αισθάνεται άβολα και αμήχανα με το να κοιμάται χωρίς ρούχα. Όσο, λοιπόν, κι αν προσπαθήσει να υιοθετήσει αυτό το trend, το μόνο που θα καταφέρει είναι να χαλάσει την ποιότητα του ύπνου του, δημιουργώντας ένταση και πίεση. Κι ως γνωστόν, όταν νιώθουμε ένταση, είναι δύσκολο να αποφορτιστούμε και να χαλαρώσουμε ώστε να κοιμηθούμε.

4. Απρόσμενοι «επισκέπτες»

Πέρα από τα πρακτικά προβλήματα και τα θέματα υγιεινής, ένας ακόμη λόγος για να μην κοιμάσαι χωρίς ρούχα είναι οι απρόσκλητοι και σίγουρα απρόσμενοι «επισκέπτες» που μπορεί να έρθουν στο κρεβάτι σου. Τα κουνούπια είναι το πιο συνηθισμένο παράδειγμα. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τις αράχνες, που ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν στον χώρο σου ενώ εσύ κοιμάσαι. Σε αυτή την περίπτωση, οι πιτζάμες σου θα λειτουργήσουν ως σκόπελος, εμποδίζοντας να πάνε σε αρκετά σημεία του σώματός σου.

5. Θερμοκρασία

Την καλοκαιρινή περίοδο οι θερμοκρασίες κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι λογικό να ταλαιπωρείσαι. Θεωρώντας, όμως, ότι αν κοιμηθείς χωρίς τα ρούχα σου, θα αισθάνεσαι περισσότερη δροσιά, πέφτεις σε μια μεγάλη παγίδα. Φορώντας ανοιχτόχρωμα και λεπτά υφάσματα, νιώθεις περισσότερη άνεση, ενώ συγχρόνως προστατεύεσαι από τον ιδρώτα που μπορεί να υπάρχει στο μαξιλάρι ή το κατωσέντονο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.