WELL BEING

Άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι μοιράζονται τη συμβουλή τους για οικονομική επιτυχία


JTeam

12 Ιουλίου 2024

Άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι μοιράζονται τη συμβουλή τους για οικονομική επιτυχία
Freepik
Μπορεί να μην είναι εύκολο, σίγουρα, όμως, δεν είναι ανέφικτο

Ο κόσμος του επιχειρείν μπορεί να κρύβει πολλά ρίσκα και προκλήσεις, ωστόσο αν κινηθείς μεθοδικά και εμπιστευτείς τις δυνάμεις σου, δουλέψεις με επιμονή και είσαι δημιουργικός, είναι βέβαιο πως θα καταφέρεις να στήσεις τη δική σου επιτυχημένη επιχείρηση. Κανείς δεν είπε ότι είναι απλό, όμως δεν είναι ανέφικτο.

Τέσσερις άνθρωποι που κυνήγησαν με θέρμη το όνειρό τους και κατάφεραν να κερδίσουν εκατομμύρια μέσα από τη δουλειά τους, μοιράστηκαν τις συμβουλές τους. Και μπορεί στο κεφάλι σου η ίδρυση μιας επιχείρησης να αποτελεί δύσκολη υπόθεση, ωστόσο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έρχονται να επισημάνουν πως όλα είναι στο μυαλό και όλα εξαρτώνται από τη δική μας βούληση, πεποίθηση και ικανότητα.

Jenny.Gr
Freepik

4 συμβουλές για να στήσεις μια επιτυχημένη επιχείρηση

#1 Όλοι μπορούν να το κάνουν

Ο Τζέισον ΜακΓκόουαν ήταν αρτοποιός πριν πάρει την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του και να ιδρύσει τη δική του εταιρεία με μπισκότα το 2017. Έχοντας 1.000 καταστήματα σε όλα τον κόσμο, η Crumble Cookies του χάρισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις το 2022. Ο ιδρυτής της μπορεί να μην περίμενε αυτή την επιτυχία, ωστόσο τώρα απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλε.

«Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου δεν φανταζόμουν ότι η εταιρεία που θα έφτιαχνα θα είχε τέτοια κέρδη. Μεγαλώνοντας και βλέποντας αυτή την εταιρεία να αναπτύσσεται, συνειδητοποιώ πως ό,τι κάνουμε είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας», ήταν τα λόγια του. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή τον βοήθησαν, τελικά, να πετύχει τον στόχο του.

#2 Προχώρα με αυτό που σε κάνει μοναδικό

Η Άννυ Μαχλούμ το 2013 ξεκίνησε να φτιάξει μια αλυσίδα γυμναστηρίων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σήμερα, κάτι παραπάνω από μια δεκαετία μετά, η εταιρεία έχει πάνω από 100 γυμναστήρια και η ίδια θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες. Το 2023, η Άννυ Μαχλούμ έβγαλε 88,4 εκατομμύρια δολάρια και η συμβουλή που δίνει σε όλους εμάς είναι πως «μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να είσαι πρόθυμος να το κάνεις».

Παράλληλα, επισήμανε τη σημαντικότητα του να είσαι μοναδικός στο είδος σου, δηλαδή ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον, για να εξελιχθείς και να αγγίξεις την κορυφή.

#3 Να έχεις πάθος με τη δουλειά σου

Ο Σάουν Τσάο λάτρευε να τρώει σάντουιτς. Μία ημέρα του 2012, ενώ ήθελε να φάει το αγαπημένο του φαγητό, δεν είχε τον χρόνο να επισκεφτεί το μαγαζί και να το αγοράσει. Έτσι, σκέφτηκε πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε μια υπηρεσία που να μεταφέρει φαγητό. Και απλά την ίδρυσε. Μέσα σε δύο χρόνια οι μετοχές της εκτοξεύθηκαν και ο Σάουν Τσάο πήρε την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε και να πουλήσει την εταιρεία του για 100 εκατομμύρια δολάρια. «Αν είσαι ένας επαγγελματίας που έχει πάθος για τη δουλειά του και δεν επαναπαύεται ποτέ, γνωρίζεις ήδη το μυστικό της επιτυχίας», σχολίασε.

#4 Απλώς ξεκίνα

Ο Έντουαρντ Τιρτανάτα, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καφέ Unicorn Kopi Kenangan, υποστήριξε από την πλευρά του πως η μοναδικότητα είναι το σκαλί που θα σε ανεβάσει στο μεσαίο βάθρο. Επί πρόσθετα, τόνισε πως αν δεν ξεκινήσεις την προσπάθεια, δεν θα μάθεις ποτέ αν θα τα καταφέρεις ή όχι. Σίγουρα, όλοι έχουμε σκέψεις, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να βρίσκουμε το θάρρος, να παίρνουμε την απόφαση και να τις μετατρέπουμε σε πράξεις. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.