WELL BEING

4 στρατηγικά κόλπα των ανθρώπων που τραβούν αμέσως την προσοχή σε έναν χώρο


JTeam

21 Αυγούστου 2024

4 στρατηγικά κόλπα των ανθρώπων που τραβούν αμέσως την προσοχή σε έναν χώρο
Unsplash
Υπάρχει τρόπος για να προσελκύεις το ενδιαφέρον των άλλων

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πρώτη που πρέπει να μας αφορά. Αν δεν δομηθεί με τα κατάλληλα υλικά και δεν γίνει προσεκτική δουλειά, τότε πάντοτε θα υπάρχουν κενά. Πριν, λοιπόν, αναρωτηθείς γιατί η παρουσία σου δεν γίνεται αισθητή στους κοινωνικούς κύκλους, εστίασε στη σχέση που έχεις με εσένα τον ίδιο.

Όλα ξεκινούν από εμάς και από τις επιλογές μας. Έχεις αναλογιστεί ποτέ ότι οι αποφάσεις, οι προτιμήσεις, οι επιλογές και η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου σε έχουν φέρει στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να σε θέσεις σε πρώτο πλάνο και να επικεντρωθείς στην πραγμάτωση των επιθυμιών σου. Μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο.

4 τακτικές που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή

1.Πες «όχι» σε ό,τι δεν σε εξυπηρετεί

Ποιος είπε ότι να λες «όχι» είναι κακό; Η δύναμη της επιλογής είναι αυτή που σε κατευθύνει προς όλα όσα επιθυμείς να έχεις στη ζωή σου και σε απομακρύνει από τα υπόλοιπα. Όταν, λοιπόν, εσύ αποδέχεσαι να κάνεις κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλεις και δεν σε γεμίζει, τότε βλάπτεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλαβαίνεις, διότι τον αποτραβας από τον στόχο του. Σεβάσου, λοιπόν, τις επιθυμίες σου και πρόσθεσε τη λέξη «όχι» στο καθημερινό λεξιλόγιό σου.

2. Δες την αξία σου

Είσαι μοναδικός σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη. Αξίζεις τα καλύτερα, τα οποία θα έρθουν στη ζωή σου μέσω των σωστών επιλογών. Τι σημαίνει αυτό; Απομακρύνσου από τοξικούς και γεμάτους αρνητικότητα ανθρώπους, μένοντας κοντά σε όσους σε αγαπούν και σε εκτιμούν πραγματικά. Άκουσε τις ανάγκες σου και κινήσου με γνώμονα την υλοποίησή τους.

3. Πίστεψε στον εαυτό σου, εξέφρασε τα συναισθήματά σου και μίλα με αυτοπεποίθηση

Μην κρατάς πράγματα που σε βασανίζουν μέσα σου. Εξέφρασε τα συναισθήματά σου και δείξε τις προθέσεις σου. Μοιράσου όσα σε βαραίνουν και μη διστάσεις να θέσεις τα όριά σου σε όσους δεν τα σέβονται. Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης είναι σίγουρο πως θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

4.Θέσε σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και αφιέρωσέ του χρόνο

Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου είναι αυτή που θα αποτελέσει τη βάση για τη σχέση σου με τους υπόλοιπους και συνεπώς θα σε βοηθήσει να τραβήξεις την προσοχή. Αφιέρωσε χρόνο σε σένα, επικεντρώσου σε όσα σε χαροποιούν και εκτίμησε ακόμα και την πιο μικρή στιγμή. Σταμάτα να βάζεις συνεχώς τους άλλους πάνω από εσένα και δώσε στον εαυτό σου τη θέση που του αξίζει. Ο χαρούμενος και γεμάτος άνθρωπος πάντα προσελκύει το ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.