WELL BEING

Με τι ξεκινούν τη μέρα τους οι άνθρωποι που δεν παχαίνουν ποτέ;


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2024

Με τι ξεκινούν τη μέρα τους οι άνθρωποι που δεν παχαίνουν ποτέ;
Κι όμως ζουν ανάμεσά μας και δεν παχαίνουν ποτέ. Πως τα καταφέρνουν;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν παχαίνουν ποτέ, ό,τι κι αν τρώνε; Ενώ οι περισσότεροι δίνουν μάχη ενάντια στα περιττά κιλά, υπάρχει μια ομάδα ατόμων που απλά δεν παίρνουν γραμμάριο. Η επιτυχία τους δεν συνδέεται απαραίτητα με τη γενετική ή με μια μαγική φόρμουλα, αλλά κυρίως με τις έξυπνες συνήθειες που έχουν ενσωματώσει στην πρωινή τους ρουτίνα.

Αν και η γενετική μπορεί να παίζει ρόλο στο πόσο βάρος μπορεί να πάρει κάποιος, οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν παίρνουν βάρος ακολουθούν μερικά βασικά βήματα μόλις ξυπνήσουν το πρωί. Οι μικρές συνήθειες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. Με τι ξεκινούν τη μέρα τους οι άνθρωποι που δεν παχαίνουν ποτέ λοιπόν, και πώς ζουν;

Ενυδατώνονται πριν από οτιδήποτε άλλο

Το πρώτο πράγμα που κάνουν όσοι παραμένουν αδύνατοι είναι να πίνουν νερό. Μετά από έναν νυχτερινό ύπνο, το σώμα χρειάζεται να ενυδατωθεί, καθώς αυτό βοηθάει τον μεταβολισμό να κινηθεί ξανά. Η κατανάλωση 2-3 ποτηριών νερό πριν το πρωινό είναι μια συνηθισμένη πρακτική αυτών των ανθρώπων. Η ενυδάτωση βοηθά επίσης στη μείωση του αισθήματος πείνας και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής, καθώς το σώμα συχνά συγχέει την πείνα με τη δίψα.

Κινούνται

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν βάρος δεν είναι απαραιτήτως μεγάλοι λάτρεις του γυμναστηρίου, αλλά με κάποιο τρόπο ασκούνται όλη μέρα. Αυτές είναι μικρές δραστηριότητες, όπως διατάσεις, ψώνια με τα πόδια, περπάτημα μέχρι το γραφείο. Η πρωινή άσκηση είναι αυτή που βοηθά στην εκκίνηση του μεταβολισμού, καθώς οδηγεί σε καλύτερη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τρώνε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό

Το πρωινό αυτών των ανθρώπων κάθε άλλο παρά μονότονο είναι. Αντί να στραφούν σε ζαχαρούχα δημητριακά ή λευκό ψωμί, επιλέγουν τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τα αυγά, το αβοκάντο, το πλιγούρι και το γιαούρτι είναι στην κορυφή των επιλογών τους. Το κανονικό φαγητό και όχι το τσιμπολόγημα τους δίνει ενέργεια αλλά και συμβάλει στο να νιώθουν κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι αποφεύγουν τα περιττά σνακ αργότερα.

Προγραμματίζουν τη μέρα και τη διατροφή τους

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους έγκειται επίσης στη φιλοσοφία ζωής τους. Οι άνθρωποι που δεν παχαίνουν ξεκινούν τη μέρα τους με ένα σαφές πλάνο για το τι θα φάνε και πώς θα περάσουν τον χρόνο τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι μετρούν με εμμονή τις θερμίδες, απλώς έχουν επίγνωση του τι βάζουν στο σώμα τους. Προσέχουν την ποιότητα και την ποσότητα των τροφίμων που τρώνε και αποφεύγουν τις περιττές θερμίδες από τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Jenny.Gr
Pexels

Κοιμούνται αρκετά και διαχειρίζονται το άγχος

Οι αδύνατοι άνθρωποι συχνά δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα του ύπνου τους. Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία οδηγεί σε αυξημένη όρεξη και συσσώρευση λίπους στο σώμα. Επιπλέον, γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν ή να διαχειρίζονται επιτυχώς το άγχος, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της συναισθηματικής υπερφαγίας.

Τρώνε αργά και προσεκτικά

Μια άλλη σημαντική συνήθεια είναι το ότι τρώτε αργά, φροντίζοντας να "παίρνουν" το χρόνο τους. Αυτό τους επιτρέπει να αισθάνονται χορτάτοι νωρίτερα και να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση τροφής. Αντί να τρώνε μπροστά στην τηλεόραση ή ενώ σκρολάρουν στο τηλέφωνο, εστιάζουν στο γεύμα, αυξάνοντας την ευχαρίστηση και μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι απλά τυχεροί και δεν παχαίνουν ποτέ, η αλήθεια είναι πολύ πιο περίπλοκη. Η επιτυχία τους βασίζεται σε απλές, καθημερινές συνήθειες που όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε. Το να πίνουμε νερό, η άσκηση, η προσοχή στο φαγητό και στον τρόπο ζωής, καθώς και ο καλός και αρκετός ύπνος είναι βασικά συστατικά για να είναι κάποιος αδύνατος. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα μπεις στον πειρασμό να σκεφτείς ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις το βάρος σου υπό έλεγχο είναι μια αυστηρή δίαιτα, θυμήσου αυτά τα μικρά αλλά αποτελεσματικά κόλπα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.