WELL BEING

Ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα - εκτός από απόλαυση - μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα - εκτός από απόλαυση - μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα
Freepik
Ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα ωφελεί την υγεία μας. Δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το λέει

Μετά το τέλος του καλοκαιριού έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και προσπαθούμε να βρούμε ρυθμούς και να προσαρμοστούμε ξανά σε ένα πρόγραμμα, ξεκινώντας δυναμικά τη νέα σεζόν. Κι ενώ οι υποχρεώσεις είναι ήδη πολλές και το ξυπνητήρι ρυθμίζεται καθημερινά πολύ νωρίς το πρωί, υπάρχουν τα Σαββατοκύριακα να μας θυμίζουν ότι έχουμε χρόνο να πάρουμε μια ανάσα και να χαλαρώσουμε, κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά.

Τα Σαββατοκύριακα αποτελούν ιδανική ευκαιρία για ξεκούραση, μικρές δουλειές στο σπίτι και φυσικά διασκέδαση με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτές τις δύο ημέρες της εβδομάδας, το ξυπνητήρι παραμένει σιωπηλό και εμείς απολαμβάνουμε τον ύπνο και το χουζούρι μας, χωρίς άγχος για όσα πρέπει να γίνουν. Ο παρατεταμένος ύπνος τα Σαββατοκύριακα πέρα από το σώμα μας ωφελεί και την υγεία μας.

Jenny.Gr
Unsplash

Με βάση τα στοιχεία μιας νέας έρευνας που διεξήχθη στην Κίνα, οι άνθρωποι που στερούνταν τον ύπνο μέσα στην εβδομάδα και κοιμόταν περισσότερες ώρες τα Σαββατοκύριακα μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων κατά 20%. Ο επαρκής ύπνος προλαμβάνει καρδιακές παθήσεις και βοηθά όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας.

Στην εν λόγω έρευνα, που συμμετείχαν σχεδόν 91.000 άνθρωποι, εντοπίστηκε ότι όσοι κοιμόταν λιγότερο από επτά ώρες ημερησίως στερούνταν ύπνο. Το ποσοστό αυτών των ανθρώπων άγγιξε το 22%. Και μπορεί ο οκτάωρος ύπνος να αποτελεί πολυτέλεια για μια μεγάλη κατηγορία, ωστόσο όσοι από αυτούς αναπλήρωναν ώρες το Σαββατοκύριακο, έβγαιναν τελικά κερδισμένοι.

Jenny.Gr
Pexels

Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία όλων μας, συνεπώς πρέπει καθημερινά να μας απασχολεί. Η καλή λειτουργία του εγκεφάλου και των υπόλοιπων οργάνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ποιοτικό ύπνο. Ένα σωστό πρόγραμμα και μια οργανωμένη ρουτίνα θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες του ύπνου μας και να μας βοηθήσουν να ξεκουραζόμαστε περισσότερο μέσα στην ημέρα. Άλλωστε, κάνει καλό στην υγεία μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.