WELL BEING FITNESS

Γυμναστείτε το απόγευμα


21 Απριλίου 2013

Μερικοί λόγοι για να γυμναστείτε απογευματινές ώρες.

Η γυμναστική είναι απαραίτητη στη ζωή σας. Λένε ότι η πρωινή άσκηση είναι πιο αποδοτική από κάθε άλλη ώρα της ημέρας. Πολλοί άνθρωποι όμως δεν μπορούν μόλις ξυπνήσουν να αρχίσουν να γυμνάζονται. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως.

Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους που αποδεικνύουν ότι και η απογευματινή γυμναστική είναι αποδοτική:

Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμών: Εφόσον έχετε ξυπνήσει πρωί, έχει περάσει αρκετός χρόνος που έχετε κινηθεί. Είναι δηλαδή σαν να έχετε κάνει ζέσταμα, διατάσεις. Οι διατάσεις είναι ο κύριος λόγος για να αποφύγετε τους τραυματισμούς που προκύπτουν από τις ασκήσεις.

Εξοικονομείτε θερμίδες: Εφόσον έχετε προγραμματίσει να γυμναστείτε το απόγευμα δεν μπορείτε να φάτε πολύ το μεσημέρι. Δεν πρέπει να φουσκώσετε πριν κάνετε γυμναστική. Άρα τρώτε την επιθυμητή ποσότητα φαγητού. Από την άλλη όταν τελειώσετε τη γυμναστική έχετε μεγάλη υπερένταση και αισθάνεστε ανανεωμένοι. Η όρεξή σας λοιπόν είναι πιο περιορισμένη για το δείπνο σας. Επομένως τρώτε και την επιθυμητή ποσότητα του βραδινού.

Χαλαρώνετε: Η γυμναστική είναι  ένα είδος χαλάρωσης και εκτόνωσης. Όταν λοιπόν είστε στη δουλειά από το πρωί σίγουρα έχετε νιώσει ένταση, έχετε αγχωθεί. Το καλύτερο “φάρμακο” λοιπόν για να χαλαρώσετε ή να εκτονωθείτε είναι η γυμναστική.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.