WELL BEING FITNESS

Aqua Aerobic


17 Αυγούστου 2014

Ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής.

Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής που ανήκει στις αερόβιες ασκήσεις. Μπορούμε να πούμε ότι η aqua aerobic έχει γίνει "μόδα¨τα τελευταία χρόνια και πολλές γυναίκες την επιλέγουν. Το αποτέλεσμα είναι να διαπιστώνουν τρομερές αλλαγές στο σώμα τους και να βλέπουν μέρα με την ημέρα τους μύες τους να δυναμώνουν και να γραμμώνουν.  Πολλά γυμναστήρια σήμερα παρέχουν πισίνα, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν auqa aerobic αλλά και άλλα είδη γυμναστικής, μέσα στο νερό σύμφωνα με την υπόδειξη δασκάλων. Η aqua aerobic σας βοηθάει να χάσετε βάρος, να αποτοξινωθείτε αλλά και να ξεκουραστείτε. Οι ασκήσεις μέσα στο νερό μπορεί να γίνουν με τη χρήση βοηθητικών οργάνων ή και χωρίς αυτά όπως π.χ. ζώνες, ειδικά γάντια, λάστιχα, αλτήρες κ.λ.π

Από τις παλαιότερες εποχές ο άνθρωπος εκμεταλλευόταν τις θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες του νερού. Κατά τον 18ο και 19ο αιώνα η υδροθεραπεία, η χρήση δηλαδή του νερού στη θεραπεία των τραυματισμών και διαφόρων ασθενειών, έγινε πολύ δημοφιλής. Το  ζεστό νερό βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και ενισχύει την χαλάρωση. Μην ξεχνάτε ότι οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν ασκήσεις μέσα στο νερό για να ενισχύσουν αδύναμους μυς ή να βοηθήσουν στην ανακούφιση καταπονημένων ιστών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.