WELL BEING FITNESS

Πώς να αυξήσετε την χωρητικότητα των πνευμόνων σας


19 Σεπτεμβρίου 2014

Πολλά αθλήματα απαιτούν, να χρησιμοποιείτε  ένα τεράστιο ποσό του αέρα, για να αντεπεξέλθετε. Αν και υπάρχουν τρόποι για να αυξηθεί το μέγεθος των πνευμόνων σας , υπάρχουν επίσης, πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την ποσότητα του αέρα που λαμβάνεται  από τους πνεύμονές σας. Εάν, κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις καθημερινά, θα δείτε μια αύξηση στην χωρητικότητα των πνευμόνων σας.

  •  Αναπνεύστε βαθιά. Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του αέρα στους πνεύμονές σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το κόλπο είναι να αναπνέετε σταθερά και βαθιά. Εκπνεύστε εντελώς και αργά, κρατώντας τους κοιλιακούς σας  μυς. Διευρύνετε τα χέρια σας, κρατώντας τα πιο μακριά από το σώμα σας, για να βοηθήσετε να ανοίξει το στήθος σας.
  • Ρίξτε νερό στο πρόσωπό σας. Κάνετε αυτό, ενώ κρατάτε την αναπνοή σας. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι, το πιτσίλισμα του νερού στο πρόσωπό, επιταχύνει τη βραδυκαρδία. Είναι όπως όταν το σώμα σας ετοιμάζεται, να βουτήξει κάτω από το νερό, όπου θα πρέπει να ρυθμίσει τους χτύπους της  καρδιάς. Προσπαθήστε να κρατήσετε  κρύο το νερό, αλλά όχι παγωμένο.  
  • Χαλαρώστε τους μυς σας και κρατήστε την αναπνοή σας. Δοκιμάστε τον διαλογισμό ή κλείστε τα μάτια σας. Όσο λιγότερη ενέργεια καταβάλετε, τόσο πιο πολύ το σώμα σας  θα είναι σε θέση να κρατήσει την αναπνοή.
  • Φουσκώστε μπαλόνια. Αυτό  είναι μια καλή μέθοδος για την αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων. Κάνετε αυτό ξανά και ξανά και θα παρατηρήσετε τους πνεύμονες σας να αντλούν όλο και περισσότερο αέρα.
  • Δοκιμάστε αερόμπικ. Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη το πόση χωρητικότητα θα αναπτύξουν οι  πνεύμονες , όταν κάνετε έντονη  προπόνηση. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ποδηλασία. Ανεβείτε λόφους, που σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται να αντλεί περισσότερο οξυγόνο

Να είστε προσεκτικοί για να μην εκπαιδεύεστε πάρα πολύ σκληρά και σε μεγάλο υψόμετρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.