WELL BEING FITNESS

Ασκήσεις για τις αρθρώσεις


29 Σεπτεμβρίου 2014

Η άσκηση συμβάλλει, ώστε να κρατήσετε τις αρθρώσεις ευέλικτες και ισχυρές. Μπορεί επίσης, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, και έτσι να φύγει η πίεση που προκαλεί πόνους στις αρθρώσεις. Κάθε κιλό που χάνετε αντιστοιχεί σε 4 κιλά πίεσης στα γόνατά σας και 6 κιλά στους γοφούς σας.  Ξεκινήστε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, έτσι ώστε να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας δυνατές.

  • Το ζέσταμα είναι βασικό

Η προθέρμανση με απαλές κινήσεις, βοηθάει το σώμα σας ώστε να είναι έτοιμο για την προπόνηση . Απαλές ασκήσεις όπως σήκωμα των ώμων,  κυκλικές κινήσεις χεριών και κάμψη προς τα δάχτυλα των ποδιών σας,  είναι κατάλληλες για προθέρμανση. Επαναλάβετε κάθε κίνηση 3-5 φορές. Θυμηθείτε, δεν πρέπει να υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της  άσκησης. .

  • Ασκήσεις με βάρη

Κάντε ασκήσεις με βάρη, που θα σας βοηθήσουν,  να χτίσετε τους μυς που στηρίζουν τις αρθρώσεις σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάρη για χέρια, ζώνες αντίστασης, ή ακόμα και ένα μπουκάλι νερό 1 λίτρου. Ξεκινήστε με βάρη, που μπορείτε να σηκώσετε και κάντε επαναλήψεις , χωρίς να καμπουριάζετε. Μιλήστε με έναν πιστοποιημένο προσωπικό γυμναστή, για να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός προγράμματος.  

  • Τεντωθείτε

Σταθείτε με την πλάτη σας ίσια και τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων σας. Λυγίστε το αριστερό σας χέρι και φέρετε τον αγκώνα σας κατ 'ευθείαν επάνω, έτσι ώστε να είναι στραμμένος προς το ταβάνι. Κρατήστε τον απαλά προς το κεφάλι για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αλλάξτε τους αγκώνες. Επαναλάβετε 2 έως 4 φορές σε κάθε βραχίονα.

  • Μυϊκή δύναμη

Η οικοδόμηση της μυϊκής δύναμης, ιδιαίτερα στα πόδια, είναι ένας καλός  τρόπος για τη διατήρηση υγιών αρθρώσεων. Δοκιμάστε  ασκήσεις αντίστασης, που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος, ώστε  να εργαστούν  οι γοφοί  και τα πόδια σας. Κάντε τις 2-3 ημέρες την εβδομάδα.

  • Αερόβια χαμηλής έντασης

Οι αερόβιες ασκήσεις ενισχύουν τους μυς γύρω από τις αρθρώσεις, και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Επίσης, βοηθάνε στον έλεγχο του βάρους,  με αποτέλεσμα να  διευκολύνεται η πίεση στους γοφούς, στα γόνατα και στους αστραγάλους. Επιλέξτε ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι ή το ποδήλατο, που ασκούν λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις, από τις δραστηριότητες υψηλής έντασης, όπως το τρέξιμο ή το kickboxing

Να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό όταν ασκείστε ή αθλείστε. Προστατευτικά μαξιλάρια και αθλητικά παπούτσια προστατεύουν  τα γόνατά σας από τραυματισμούς και μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητές προβλημάτων αργότερα στη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.