WELL BEING FITNESS

Συμβουλές για να ασκηθείτε τις "δύσκολες μέρες" του κύκλου σας


14 Δεκεμβρίου 2014

Είναι σίγουρο ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως είναι δύσκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από εσάς να επιλέγετε τον καναπέ σας, αντί το γυμναστήριο. Αντί όμως, να κλειστείτε στο σπίτι σας, εκείνες τις ημέρες, μπορείτε να δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές, ώστε να ασκείστε ακόμα και όταν έχετε περίοδο.

Η καλύτερη άσκηση όταν είστε αδιάθετες, είναι η ήπια γιόγκα, η οποία βοηθάει να τεντωθεί όλο το σώμα, απομακρύνει τις τοξίνες και διεγείρει τη ροή του αίματος. Αυτό μπορεί μειώσει τις κράμπες, και τον πόνο στις αρθρώσεις, που ενδεχομένως αντιμετωπίζετε στην έμμηνο ρύση. Μήπως όμως, δεν είστε οπαδός της γιόγκα; Τότε δοκιμάστε να κάνετε pilates. Ακριβώς όπως η γιόγκα, το pilates σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα και σας ανακουφίζει από το πρήξιμο και τους πόνους της περιόδου.

Μια άλλη εναλλακτική πρόταση είναι το περπάτημα. Αυτή η δραστηριότητα μειώνει τους πόνους στη κοιλιά, και ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα και  τις μυϊκές κράμπες. Είναι επιπλέον, μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για να χαλαρώσει το σώμα σας, ενώ ταυτόχρονα να γυμναστείτε. Καλό είναι να γνωρίζετε επίσης, ότι η ιδανική  ώρα για να ασκηθείτε, όταν είστε αδιάθετες, είναι το πρωί. Η άσκηση τις πρωινές ώρες, ανακουφίζει όχι μόνο τον πόνο και τις κράμπες αλλά, μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη για το υπόλοιπο της ημέρας. Επίσης, είναι πιθανό να έχετε περισσότερη ενέργεια, μετά την πρωινή γυμναστική και να πάτε στη δουλειά πιο χαρούμενες.

Τέλος, μη ξεχάστε μετά την άσκηση, να εφοδιάσετε το σώμα σας με τις σωστές τροφές. Προτείνω την κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα οποία ανακουφίζουν τη φλεγμονή των αρθρώσεων. Ένα ζεστό μπάνιο με άλατα είναι επίσης, εξαιρετικό για να σας απαλλάξει από τις κράμπες και το πρήξιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.