WELL BEING FITNESS

Πες μου τι χαρακτήρας είσαι να σου πω τι γυμναστική να κάνεις


27 Μαρτίου 2015

Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στην υγεία όσο και στην συναισθηματική ευεξία. Για να κάνετε την γυμναστική πιο εύκολη και διασκεδαστική, βρείτε το σωστό τύπο προπόνησης ανάλογα με τον χαρακτήρα σας.

Αν είστε πολυάσχολοι και δουλεύετε πολλές ώρες, η άσκηση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εφόσον έχετε να κάνετε ένα εκατομμύριο πράγματα, μια προπόνηση που να διαρκεί 60 λεπτά, απλά δεν είναι ρεαλιστική. Αντ’ αυτού, μπορείτε να βάλετε σαν στόχο, να περπατάτε για 10 λεπτά την ημέρα. Εξάλλου, έρευνες έχουν δείξει ότι οι προπονήσεις μικρότερης διάρκειας είναι πιο ευεργετικές για την υγεία σας.

Αν είστε τηλεορασάκιας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε έναν διάδρομο, ώστε να ασκείστε και ταυτοχρόνως να βλέπετε την αγαπημένη σας εκπομπή. Έτσι θα κάνετε την άσκηση διασκέδαση και δεν θα μπαίνετε πλέον στο δίλημμα να πάτε ή να μη πάτε γυμναστήριο.

Αν είστε φιλόζωος, πάρτε τον σκύλο σας και βγείτε για περπάτημα. Έτσι κι αλλιώς και εκείνος έχει ανάγκη από άσκηση, οπότε γιατί να μην τον συμπεριλάβετε στην προπόνηση σας; Αν εσείς και ο σκύλος σας είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με αργούς ρυθμούς, βάζοντας σαν στόχο να περπατάτε σε έναν μέτριο ρυθμό.

Αν μισείτε τα γυμναστήριο, τότε βάλτε τις σκάλες στη ζωή σας! Κάντε το ανεβοκατέβασμα της σκάλας καθημερινή σας ρουτίνα και θα γυμνάσετε το σώμα σας, χωρίς να επισκεφτείτε τα γυμναστήρια. Αυτή η προπόνηση τονώνει τους μηρούς, τους δικέφαλους, τους γλουτούς, και γενικά ενεργοποιεί 25% περισσότερες μυϊκές ίνες, από ότι το περπάτημα.

Αν είστε ανταγωνιστικοί, ανταγωνιστείτε το εαυτό σας. Ίσως σας αρέσουν οι προκλήσεις και ευγενής άμιλλα. Αντί να ψάχνετε κάποιον φίλο σας για να τον έχετε "αντίπαλο" σας, κατεβάστε από το κινητό μια εφαρμογή, για να παρακολουθείτε τις προπονήσεις σας. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε τι επιδόσεις είχατε και θα βάζετε όλο και πιο ψηλούς στόχους.

Αν μια σοβαρή προπόνηση απλά δεν είναι το στυλ σας, προσθέστε λίγη διασκέδαση στην επόμενη βόλτα σας. Μια καλή ιδέα είναι να διαλέξετε μια νέα διαδρομή και να περπατήσετε, μέχρι να βρείτε ένα κατάστημα με καφέ, που δεν έχετε δοκιμάσει πριν. Πιείτε ένα φλιτζάνι και συνεχίστε την προπόνηση σας. Επίσης, μπορείτε να βγείτε για περπάτημα με στόχο να βρείτε όμορφα τοπία, ώστε να τα δημοσιεύσετε στο Instagram ή στο Facebook.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.