WELL BEING FITNESS

Οι καλύτερες ασκήσεις για όσους έχουν παραπάνω κιλά


5 Μαΐου 2015

5c48064e612de717d6f6207beca4cee9καθετα.jpg

Ξεκινώντας μια προπόνηση είναι δύσκολο για τον καθένα, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Όμως, η άσκηση είναι απαραίτητη αν θέλετε να χάσετε κιλά και επίσης, είναι σημαντική γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο που αισθάνεστε για τον εαυτό σας και να βελτιώσει την υγεία σας. Πώς όμως, θα ξεκινήσετε μια σωματική δραστηριότητα, αν έχετε παραπάνω κιλά;  

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι είστε αρκετά υγιείς. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια προπόνηση που σας αρέσει, ώστε να την ακολουθείτε αρκετές μέρες μέσα στην εβδομάδα. Οι παρακάτω δραστηριότητες είναι κατάλληλες για όσους έχετε μερικά κιλά παραπάνω.

Περίπατος. Αυτό φαίνεται σαν μια προφανής επιλογή, αλλά υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το περπάτημα είναι στην κορυφή της λίστας των καλύτερων ασκήσεων. Η πεζοπορία απαιτεί πολύ λίγο εξοπλισμό και μπορεί να γίνει σχεδόν παντού. Επίσης, το περπάτημα μπορεί να είναι εύκολο μέχρι πολύ δύσκολο, ανάλογα τη φυσική ικανότητα, και να βελτιώσει την αντοχή σας. Πάρτε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια και βγείτε έξω να περπατήσετε. Εάν είστε αρχάριοι, τότε ξεκινήστε να περπατάτε 10 ή 15 λεπτά κάθε μέρα και σταδιακά αυξήστε τον χρόνο. Μην ανησυχείτε για την ταχύτητα ή τον ρυθμό στην αρχή. Καθώς αυξάνεται το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, δείτε αν μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα και την ένταση της προπόνησης σας.

Θαλάσσιες δραστηριότητες. Οι ασκήσεις στη θάλασσα είναι κατάλληλες, εφόσον έχετε παραπάνω κιλά ή κάποιο πρόβλημα στις αρθρώσεις. Μπορείτε να πάτε σε μια πισίνα ή στη θάλασσα και να αρχίσετε το κολύμπι ή να γραφτείτε σε ένα πρόγραμμα aqua aerobic. Αρχίστε σταδιακά και σιγά σιγά αυξήστε την ένταση που κολυμπάτε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κολλήσετε σε μια άσκηση, είναι τα ομαδικά προγράμματα. Είναι ιδανικά γιατί ασκήστε με παρέα και είναι ένας τέλειος τρόπος για να βρείτε φίλους. Αλλά, αν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι έχετε βρει το κατάλληλο πρόγραμμα, πηγαίνετε να το παρακολουθήσετε και σκεφτείτε ότι αν είστε υπέρβαροι μπορεί να έχετε μια δυσκολία στη κίνηση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο γυμναστής δίνει κατευθυντήριες οδηγίες πριν από κάθε άσκηση.

Τάι Τσι, Γιόγκα. Είναι ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να βρείτε, αλλά πολλοί από εσάς σκέφτεστε, ότι είναι δύσκολες, εφόσον έχετε παραπάνω κιλά. Όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί οι συγκεκριμένες ασκήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Επίσης, η γιόγκα και το τάι τσι έχουν στοιχεία που βοηθούν, να μειώσετε το στρες και να βελτιώσετε τον ύπνο σας, ενώ ταυτόχρονα χάνετε και βάρος. Αν είστε αρχάριοι πρέπει, όπως και σε κάθε κατηγορία ομαδικής άσκησης, να κάνετε μια προεπισκόπηση του προγράμματος, προτού το επιλέξετε. Τέλος, ρωτήστε τον εκπαιδευτή, εάν είναι απαραίτητο να έχετε προηγούμενη εμπειρία.

Να θυμάστε ότι το είδος της άσκησης που θα επιλέξετε είναι λιγότερο σημαντικό, από το γεγονός ότι έχετε αποφασίσει να γυμναστείτε. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε τα πάντα και κρατήστε ένα ημερολόγιο, για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και για να βλέπετε αν χάνετε κιλά.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.