WELL BEING FITNESS

#FitbyNiki: Συμβουλές για να διατηρήσουμε καλλίγραμμη σιλουέτα από τη Νίκη Ξάνθου


10 Μαΐου 2016

Niki01-Copy.jpg

Όσο μεγαλώνουμε αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις διαφορές που συμβαίνουν στο σώμα μας και καταλαβαίνουμε πόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρηθούμε στα κιλά που κάποτε με ευκολία καταφέρναμε να είμαστε. Αν δεν γυμνάζεσαι καθόλου οι διαφορές στο σώμα σου και στον μεταβολισμό σου είναι ακόμη πιο απογοητευτικές.

Έχεις παρατηρήσει όμως ότι υπάρχουν γυναίκες που ακόμη και στα 45 τους το σώμα τους δείχνει υπέροχο σαν 25χρονης; Το κλειδί για να κατορθώσεις να είσαι και εσύ μια από αυτές βρίσκετε στους μυς σου!

Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε μυικό όγκο και αυξάνεται το λίπος στο σώμα μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας να μειώνεται να παίρνουμε πιο εύκολα βάρος και συγχρόνως βλέπουμε σημεία στο σώμα να παρουσιάζουν χαλάρωση όπως στους γλουτούς και στα γόνατα. Οπότε ο μόνος τρόπος που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε  το σώμα μας όσο το δυνατόν πιο νέο και τονωμένο είναι να χτίσουμε και να διατηρήσουμε τους μυς μας όσο το δυνατόν περισσότερο με την βοήθεια της ενδυνάμωσης!

Η μυϊκή ενδυνάμωση θα αυξήσει την μυϊκή μάζα του σώματος σε βάρος της λιπώδους μάζας, πράγμα που βοηθάει όχι μόνο στην καλύτερη αλλά και στην μακροχρόνια διατήρηση του σωματικού βάρους .Οι μυς είναι μεταβολικά πολύ δραστήριοι και για να λειτουργήσουν σωστά οι διαδικασίες συντήρησης και ανάπτυξης τους  χρειάζεται να καταναλώνει συνεχώς ενέργεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επομένως, η αύξηση του μυϊκού μας ιστού συνεπάγεται αντίστοιχα την αύξηση του μεταβολικού μας ρυθμού.

Αν λοιπόν τρέχεις, παίζεις βόλεϊ, κάνεις χορό, yoga, pilates κλπ. αυτά σίγουρα θα σε βοηθήσουν αλλά  θα πρέπει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα. Πολλές γυναίκες φοβούνται να κάνουν βάρη γιατί νομίζουν ότι θα γίνουν σαν άντρες και θα χάσουν την θηλυκότητά τους.Αυτό είναι ένας μύθος!

Το γυναικείο σώμα σε αντίθεση με το αντρικό έχει χαμηλά επίπεδα ανδρογόνων και αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων οπότε είναι αδύνατον οι μύες του να αναπτυχθούν όπως αυτό των αντρών. Ο πιο φυσικός τρόπος αντίστασης για να ξεκινήσεις την ενδυνάμωση είναι κάνοντας βασικές ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος χωρίς βάρη, μόνο με το βάρος του σώματός σου και να δώσεις βάση στην σωστή τεχνική τους. Στην πορεία έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη τεχνική και δύναμη, σταδιακά θα προσθέτεις στις ασκήσεις έξτρα βάρος με αλτηράκια Kettlebell ή με μπάρα με βάρη.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να αυξήσεις και να διατηρήσεις τον μυικό σου τόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει για μία ζωή βλέποντας το σώμα σου να δείχνει πιο όμορφο από ποτέ και να παραμένει νέο και σφριγηλό στο πέρασμα των χρόνων!

Stay fit for life!

Facebook Profile

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.