WELL BEING FITNESS

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε crossfit


1 Ιουνίου 2017

crossfit.jpg

1. Θα σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να καταλάβετε τι ακριβώς κάνετε. Μην αγχθωθείτε. Μπορεί να σας πάρει μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο. Γι αυτό ρωτήστε πριν ξεκινήσετε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για τους newbies crossfitters, το οποίο στην ουσία είναι εισαγωγή στο crossfit. 

2. Θα πρέπει να ξεκουράζεστε περίσσότερες φορές απ' όσες θέλετε. Προκειμένου να γίνετε περισσότερο δυνατή, πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Πρώτον , πουσάρετε τους μύες σας να δουλέψουν περισσότερο (σηκώνοντας βάρυ, κάνοντας προπόνηση με αντιστάσεις κτλ) και δεύτερον, οι μύες σας χρειάζεται να αποκατασταθούν και να δυναμώσουν και αυτό γίνεται ενώ ξεκουράζεστε. Γι αυτό ξεκούραση απαραιτήτως! 

3. Τα workouts ενδυνάμωσης είναι σκληρά, ακόμα και αν δεν τους φαίνονται. Πέντε μικρά σετς heavy back squats, που στην συνέχεια ακολουθούνται από βάρη με ελαφριά μπάρα, μπορεί να τα κάνετε μία ολόκληρη ώρα χωρίς να ρίξετε στάλα ιδρώτα, αλλά να ξέρετε πως τη δουλειά τους την έχουν κάνει και με το παραπάνω στο σώμα σας. 

4. Μην κόψετε τους υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για τους ανθρώπους που κάνουν εντατική προπόνηση. 

5. Να είσαστε σίγουρες πως τρώτε αρκετά. Ίσως να μην τρώτε. Όταν θα ξεκινήσετε crossfit θα αντιληφθείτε πως η γυμναστική δεν είναι ο τρόπος για να κάψετε θερμίδες ή να χάσετε βάρος. Είναι ο τρόπος για να γίνεται πιο δυνατές και να νιώσετε καλύτερα. Σε βαριές προπονήσεις, το φαγητό (το σωστό) είναι απαραίτητο. 

6. Ετοιμαστείτε να κάνετε νέους φίλους. Ω ναι. 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.