WELL BEING FITNESS

Όταν ιδρώνετε καίτε περισσότερες θερμίδες ή μήπως όχι;


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Ιουλίου 2017

na-mar17-nulux-imagecomp-01.jpg

Το σώμα παράγει τον ιδρώτα για να κρατάει σε ισορροπία τη θερμοκρασία του και να μην γίνεται υψηλή. Ο άνθρωπος έχει από δύο έως τέσσερα εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες, άρα το πόσο ιδρώτα παράγουμε εξαρτάται από τον αριθμό των ιδρωτοποιών αδένων που έχουμε (οι περισσότεροι αδένες ισούται με περισσότερο ιδρώτα). Οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερους από τους άνδρες, ωστόσο οι αδένες των ανδρών είναι πιο δραστήριοι, με αποτέλεσμα να ιδρώνουν περισσότερο. Επίσης το αν θα ιδρώσετε ή όχι επηρεάζεται από το πόσο ζεστό είναι το μέρος που είστε, πόσο έντονα γυμνάζεστε, αν καπνίζετε, πίνετε αλκοόλ ή καφεΐνη. Το κάπνισμα, ο καφές και το αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν την εφίδρωση. Ακόμα και τα ρούχα που φοράτε μπορεί να παίξουν ρόλο στο κατά πόσο θα ιδρώσετε.

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα; Είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το πόσο ιδρώνετε ως ένδειξη για τον αριθμό των θερμίδων που έχετε κάψει. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια και η ένταση της προπόνησής σας. Αν ζυγιστείτε μετά την προπόνηση και διαπιστώσετε ότι έχετε χάσει βάρος, αυτό που έχετε πραγματικά χάσει είναι νερό, γι αυτό και θα ξαναπάρετε αμέσως πίσω τα κιλά μόλις ενυδατωθείτε. Για αυτό και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ιδρώσατε πολύ ή όχι. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.