WELL BEING FITNESS

Γιατί αξίζει να κάνετε διαλογισμό κάθε πρωί που ξυπνάτε


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Σεπτεμβρίου 2018

janet-orzechowski-781780-unsplash.jpg

Όταν ξυπνάτε το πρωί και δεν αισθάνεστε όμορφα ή νιώθετε ότι το άγχος της προηγούμενης ημέρας δεν έχει φύγει ακόμα και όταν δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας υπάρχει λύση. Για να μην κουβαλάτε αυτή την ενέργεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να κάνετε διαλογισμό, να αποκτήσετε θετική ενέργεια και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και με το σώμα σας. Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν για να μπείτε και εσείς στον κόσμο του διαλογισμού.

Αν μάθετε να διαλογίζεστε, θα γίνετε πιο προσεκτικοί σε ότι και αν πρέπει να διεκπεραιώσετε. Αυτό συμβαίνει, γιατί μαθαίνετε να επικεντρώνεστε στην αναπνοή σας και να διώχνετε μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Ίσως καθημερινά το μυαλό σας σκέφτεται διάφορα πράγματα, όμως με τον διαλογισμό θα μάθετε να το ελέγχεται.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Θα αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων σας. Όταν είστε χαρούμενοι είναι λογικό να θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας ελεύθερα. Όμως το ίδιο ελεύθερα μπορεί να θέλετε να εκφράσετε και τα συναισθήματα του θυμού και της θλίψης. Και φυσικά αυτό είναι καλό, όμως κάποιες φορές χρειάζεται και έλεγχος. Ο διαλογισμός σας δίνει την ευκαιρία να το πετύχετε την αυτοσυγκράτηση όποτε είναι αναγκαία. Όσο πιο πολλή διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να αντιδράτε με δεξιοτεχνία στις στρεσογόνες καταστάσεις και δεν θα σας πιάνει πανικός.

Θα αναπνέετε καλύτερα όλη την ημέρα. Οι αναπνοές που παίρνετε κατά το διαλογισμό σας βοηθάνε να αναπνέετε σωστά όλη την ημέρα. Ανοίγει το διάφραγμα και το σώμα έχει μάθει πως να αναπνέει σωστά. Επιπλέον με τις αναπνοές θα οξυγονωθεί ο εγκέφαλός σας και θα έχετε μία αίσθηση ηρεμίας.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Η ζωή δεν είναι ένας μαραθώνιος. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για τα πάντα, γιατί μπορεί να χάσετε πράγματα, που θα το μετανιώσετε αργότερα. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον γρήγορο ρυθμό που ζείτε. Θα αποκτήσετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε τη ζωή και να μην την προσπερνάτε.

Και τέλος ο διαλογισμός είναι μια ικανότητα, και όπως κάθε δεξιότητα, παίρνει πολλή πρακτική και τη συγκέντρωση. Είναι πάντα χρήσιμο να μαθαίνετε νέες δεξιότητες στη ζωή σας. Επίσης, μαθαίνοντας πώς να διαλογίζεστε, συμβάλετε στην ανάπτυξη του μυαλού σας. Και να θυμάστε, δεν πρόκειται για έναν διαγωνισμό. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος. Δεν είναι μια θρησκευτική τεχνική που μόνο οι Βουδιστές ή οι Ινδουιστές μπορούν να διεκπεραιώσουν, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που μόνο ευημερία θα σας προσφέρει. Βρείτε λοιπόν, ένα ήσυχο χώρο στο σπίτι ή στη φύση και αδειάστε όλες σας τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.