WELL BEING FITNESS

2 εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


8 Απριλίου 2019

pexels-photo-53118082029.jpeg

Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Τα συναισθήματα είναι πολλά και ανάμεικτα. Οι απότομες ψυχολογικές αλλαγές σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν. Ενώ είστε ενθουσιασμένες στη σκέψη ότι θα φέρετε στον κόσμο ένα μωράκι, σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να σας πιάσει πανικός και να αρχίσετε να κλαίτε απαρηγόρητα.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Ό,τι και να νιώθετε είναι φυσιολογικό. Αυτό που χρειάζεστε είναι να έχετε ανθρώπους δίπλα σας που να σας καταλαβαίνουν και να βρείτε μια ενασχόληση η οποία θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο όμορφα. Η γυμναστική αποτελεί μια ευχάριστη λύση για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες. Ενημερώστε το γυναικολόγο σας και βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει.

Ως γυμνάστρια η Γιόγκα με βοήθησε πολύ. Οι αναπνοές, τα ανοίγματα στα ισχία, οι ήπιες κινήσεις, οι ασκήσεις ισορροπίας και γενικά όλα όσα σου χαρίζει ένα μάθημα γιόγκα μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Έτσι λοιπόν παρακάτω σας προτείνω δυο ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

1. Η άσκηση της γάτας, ελάτε στα γόνατα σε θέση τραπεζάκι. Με μια ωραία βαθιά εισπνοή κοιτάξτε μπροστά, ανοίξτε το στήθος και στείλτε την ουρίτσα σας προς τα επάνω. Θα νιώσετε μια μικρή λόρδωση στην μέση σας. Με την εκπνοή στρογγυλέψτε την σπονδυλική στήλη σαν να σχηματίζετε ένα τόξο. Το βλέμμα σας κοιτάει προς τα κάτω. Επαναλάβετε 6-10 φορές

Διαβάστε εδώ: Το τρέξιμο καίει το λίπος αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο

2. Σταθείτε όρθιες με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας. Λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα και κάνετε κυκλικές κινήσεις της λεκάνης σαν να κάνετε Hula hoop. Κινηθείτε στον δικό σας χρόνο στο δικό σας στιλ. Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Επαναλάβετε 10 φορές με φορά προς τα δεξιά και 10 φορές αντίθετα.

Απολαύστε το προνόμιο της εγκυμοσύνης και εμπιστευτείτε τη φυσική ικανότητα που έχει το σώμα σας να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εμβρύου. Η εμπειρία της μητρότητας είναι μια θαυμάσια αφορμή για να ανακαλύψετε το σώμα σας και τις εκπληκτικές δυνατότητες που κρύβει.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.