WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει τεχνικές αναπνοής για να καταπολεμήσουμε το άγχος


Ιωάννα Κολιακουδάκη

16 Ιουλίου 2021

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει τεχνικές αναπνοής για να καταπολεμήσουμε το άγχος

Όλοι αντιμετωπίζουμε ή έχουμε αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά μας αγχωτικές καταστάσεις, από τις πιο ανάλαφρες μέχρι τις πιο σοβαρές. Ανεξάρτητα όμως την αιτία, ένα κοινός παράγοντας σε όλους είναι το άγχος που πλημμυρίζει όλο μας το σώμα. Η καρδιά χτυπάει γρήγορα, η αναπνοή επιταχύνεται και οι μύες είναι τεταμένοι.

Και ενώ η παραπάνω είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε απειλητικές καταστάσεις, όταν αρχίζει και γίνεται συνήθεια και επηρεάζει την καθημερινότητά μας, είναι αναγκαίο να βρούμε λύσεις για να χαλαρώσουμε. Γιατί ενώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλες τις πηγές του άγχους, ωστόσο μπορούμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης και ένας από αυτούς είναι οι τεχνικές αναπνοής.

Εάν λοιπόν θέλετε να μάθετε να ελέγχετε τις κρίσεις άγχους και να αναπνέετε σωστά με τις κατάλληλες τεχνικές, πατήστε play στο παρακάτω video.

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.