WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

12 tips για να ξυπνάτε πιο ευτυχισμένες κάθε πρωί


5 Μαρτίου 2016

Κάθε πρωί το ξυπνητήρι χτυπάει την ίδια ώρα, σηκώνεστε από το κρεβάτι με το ένα μάτι κλειστό και πηγαίνετε στην καφετιέρα για να φτιάξετε καφέ. Η ρουτίνα είναι κάτι το αναπόφευκτο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά επίσης είναι και εχθρός του ενθουσιασμού και της καλής διάθεσης, κυρίως όσο αφορά το πρωινό ξύπνημα. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη διάθεση μας και να ξυπνάμε με χαμόγελο; Κι όμως όλα είναι εφικτά και για όλα υπάρχει ο τρόπος, αρκεί να διαβάσετε τα παρακάτω και θα αρχίσετε να βλέπετε το πρωινό ξύπνημα με μια πιο θετική ματιά.

  1. Τεντώστε τους μύες σας 

Δεν είναι τυχαίο ότι με το που ξυπνάμε τεντωνόμαστε. Αυτή η κίνηση βοηθάει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών. Και τότε είναι που απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, ορμόνες που μας ηρεμούν, γεννούν αισθήματα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση εξουδετερώνοντας τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Μην ανοίξετε τηλεόραση

Παραλείψετε τη τηλεόραση το πρωί, εξάλλου δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθείτε από κάποια κακή είδηση. Αντ αυτού αρχίστε την ημέρα σας ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, για να νιώσετε ευεξία.

  1. Φάτε πρωινό

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και γι αυτό οι περισσότεροι δεν τρώμε πρωινό, απλά πίνουμε ένα φλιτζάνι καφέ και φεύγουμε για τη δουλειά. Όμως ένα καλό πρωινό είναι το βασικό συστατικό για μια καλή διάθεση, γιατί χαρίζει ενέργεια και μας ξυπνάει. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε, ότι το άδειο στομάχι ισοδυναμεί με νεύρα και υποτονικότητα.

  1. Καθαρίστε το δωμάτιό σας τη νύχτα

Όταν ξυπνάτε σε ένα καθαρό δωμάτιο, όλα είναι πιο όμορφα. Ενώ αν σηκώνεστε το πρωί και βλέπετε ένα ακατάστατο σπίτι, σκέφτεστε ότι θα γυρίσετε κουρασμένες από τη δουλειά και θα πρέπει να καθαρίσετε.

  1. Προσθέστε μερικά φρέσκα λουλούδια στο κομοδίνο σας

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα λουλούδια κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Έτσι αν ξυπνήσετε και δείτε τα αγαπημένα σας λουλούδια, θα ανέβει και η διάθεση σας.

  1. Πηγαίνετε στο κρεβάτι μια ώρα νωρίτερα

Πιθανότατα αν πάτε νωρίτερα στο κρεβάτι από ό,τι συνήθως δεν θα κοιμηθείτε αμέσως, όμως θα δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Έτσι όταν ξυπνήσετε το πρωί θα νιώθετε πιο παραγωγικές και ανανεωμένες.

  1. Ξυπνήστε δίπλα στον αγαπημένο σας

Είναι σίγουρο ότι αν ξυπνήσετε δίπλα στον άνθρωπο που αγαπάτε, η πρώτη γκριμάτσα που θα κάνει το πρόσωπο σας, θα είναι ένα πλατύ χαμόγελο.

  1. Ξυπνήστε 30 λεπτά νωρίτερα

Μπορεί αυτό να σας ακούγεται ανούσιο, αλλά δεν είναι. Τα οφέλη του να ξυπνάτε πιο νωρίς είναι πολλά, δεδομένου ότι έχετε περισσότερο χρόνο να οργανώσετε το υπόλοιπο της ημέρας.

  1. Κάντε ένα ντους

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να φύγετε από το σπίτι και να μυρίζετε τα αρώματα και τα έλαια του μπάνιου.

  1. Να φοράτε γυαλιά ηλίου, πριν φύγετε από το σπίτι

Ο ήλιος τυφλώνει και σας αναγκάζει να συνοφρυώσετε τα φρύδια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικά συναισθήματα και να χαλάσει τη διάθεση σας.

  1. Κοιμηθείτε γυμνοί

Ναι σωστά διαβάσατε. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κοιμούνται χωρίς ρούχα, ξυπνάνε πιο ξεκούραστοι και νιώθουν πιο σέξι.

  1. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας σε μια διασκεδαστική μελωδία

Το πρώτο πράγμα που ακούτε το πρωί είναι ο ήχος από το ξυπνητήρι. Πως θα νιώθατε λοιπόν, αν ακούγατε το αγαπημένο σας τραγούδι, να σας ξυπνάει κάθε πρωί;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.