WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι καλύτεροι τρόποι για να ηρεμήσετε κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι


20 Αυγούστου 2017

stocksnap-41otx8qxsk.jpg

Κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να ολοκληρώσετε, από το σημαντικό μέχρι και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Αυτή η τακτική έχει σκοπό να καθαρίσει το μυαλό σας γράφοντας στο χαρτί όλα όσα σας απασχολούν. Κάθε φορά που σκέφτεστε κάτι θα μπορείτε να βλέπετε τη λίστα και θα γνωρίζετε σε ποιο πράγματα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα και ποιο μπορείτε να κάνετε την επόμενη ημέρα.

Διαλογιστείτε. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, όμως ο διαλογισμός δεν είναι μια τεχνική για λίγους αλλά για πολλούς. Όταν διαλογίζεστε εστιάζετε στην ηρεμία του μυαλού σας και το καθαρίζετε από τις αρνητικές σκέψεις. Πάρτε βαθιές αναπνοές, κλείστε τα μάτια και επικεντρωθείτε στην εκκαθάριση του νου σας και στην ηρεμία του σώματός σας.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας κυριεύει το άγχος

Κάντε διάλειμμα. Φροντίστε να κάνετε διαλείμματα όταν βρίσκετε στη δουλειά. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, θα αναζωογονηθείτε και θα σκέφτεστε πιο καθαρά. Κάντε ένα περίπατο, σηκωθείτε από το γραφείο και πάρτε βαθιές ανάσες και ολοκληρώστε τις υποχρεώσεις σας μετά από λίγα λεπτά.

Γιορτάστε. Τι να γιορτάσετε; Την ολοκλήρωση της λίστας με τις υποχρεώσεις σας. Όταν διαπιστώσετε ότι έχετε διεκπεραιώσει όλες σας τις δουλειές με επιτυχία και χωρίς άγχος, γιορτάστε το. Κάντε κάτι που σας αρέσει, καλέστε ένα φίλο, πηγαίνετε για ένα ποτό ή απλά χαλαρώστε διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσετε ότι τα βγάλατε εις πέρας χωρίς να αγχωθείτε, όπως κάνετε παλαιότερα.

Όταν το μυαλό γεμίζει με αρνητικές σκέψεις, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σωστά. Πάρτε χρόνο για να ηρεμίσετε και βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε το μυαλό σας κάθε φορά που πάει να εκραγεί από το στρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.