WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι πιο απλές συμβουλές για να μειώσετε το άγχος


29 Σεπτεμβρίου 2017

pexels-photo-221342.jpeg

Άγχος νιώθουμε συνήθως όταν έχουμε αποτύχει να κάνουμε πράξη αυτό που σχεδιάζαμε. Η πίεση της δουλειάς, οι οικογενειακές δεσμεύσεις, η κοινωνική πίεση και η ζωή γενικότερα μας γεμίζουν με υποχρεώσεις που πρέπει να ολοκληρώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι αν δεν τα ολοκληρώσουμε όλα αυτά εγκαίρως, αρχίζουμε και αγχωνόμαστε.  Τι μπορείτε να κάνετε; Να κάνετε μια λίστα και να γράψετε μόνο όσα μπορείτε να κάνετε και τα υπόλοιπα να τα μεταθέσετε για την επόμενη ημέρα ή εβδομάδα. Ολοκληρώστε τις υποχρεώσεις σας με ηρεμία, όσο αυτό είναι εφικτό, και μην προσπαθείτε να φανείτε υπεράνθρωπος.

Το μυστικό για να μας φύγει το άγχος ίσως είναι η αποδοχή ότι δεν είμαστε τέλειοι. Υπάρχει πάντα ένα χάσμα μεταξύ του ποιοι θέλουμε να είμαστε και τι πραγματικά είμαστε. Αυτό το χάσμα ανάμεσα στον ιδανικό μας εαυτό και τον πραγματικό μας εαυτό μπορεί να μας δημιουργήσει άγχος. Τι να κάνετε; Είναι απλό. Μάθετε να δέχεστε τα πράγματα όπως είναι. Μη προσπαθείτε να υπερβείτε τον εαυτό σας για να επιτύχετε το ανέφικτο.

Η καταπολέμηση του άγχους απαιτεί χρόνο και συχνά αποθαρρύνεται όταν δεν βλέπετε αμέσως τα αποτελέσματα. Όμως είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι ακόμα και μια μικρή πρόοδο, όπως μια στιγμή μέσα στην ημέρα χωρίς άγχος, είναι μεγάλο βήμα.

Τέλος η γνωστή συμβουλή για την καταπολέμηση του άγχους είναι να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε τακτικά. Η υγιεινή διατροφή θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος και να νιώσετε πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι. Επίσης μια απλή βόλτα μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση του άγχους. Η άσκηση προωθεί την παραγωγή ορμονών που εξισορροπούν τα επίπεδα του στρες και αυξάνουν τη διάθεση.

Όταν το άγχος δεν χρήζει ιατρικής παρέμβασης, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Εάν όμως διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την κατάσταση. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.