WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτή η συνήθεια στον ύπνο σας μπορεί να σας προκαλέσει άγχος


22 Ιανουαρίου 2018

29e90765-3e88-4c48-82e4-40805bcbfaf2.jpg

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Binghamton διαπίστωσαν ότι ύπνος λιγότερο από 8 ώρες το βράδυ συνδέεται με ενοχλητικές επαναλαμβανόμενες σκέψεις, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται στην αγχώδη διαταραχή και στην κατάθλιψη. Επίσης όταν ο ύπνος διαταράσσεται τακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές σκέψεις, αν και θα πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθεί η ύπαρξη της σχέσης. Έτσι όταν δεν κοιμάστε πολλές ώρες ή διακόπτεται ο ύπνος σας κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να επιδεινώσει το συναίσθημα του άγχους.

Ευτυχώς εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και κατ επέκταση να μειωθεί το συναίσθημα του άγχους. Μπορείτε για παράδειγμα να αποφεύγετε τις ψηφιακές οθόνες – smartphones, υπολογιστές- τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο, καθώς το  φως που εκπέμπουν μπορεί να επηρεάσει τη μελατονίνη, την ορμόνη που σας βοηθά κοιμηθείτε.  Μια άλλη καλή τακτική είναι η καθιέρωση κανονικού χρόνου για να κοιμάστε και να ξυπνάτε ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε συνεχώς αρνητικές σκέψεις ή ανησυχία, καλύτερα να δείτε τον γιατρό σας για να βρει μια λύση που να λειτουργεί για εσάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.