4 πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μας αγχώνουν

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019
bed-bedroom-blonde-1561321.jpg

Το άγχος είναι μια πάρα πολύ κοινή πάθηση αυτές τις μέρες - είναι γνωστό ότι προκαλεί συμπτώματα όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, χρόνια ανησυχία και φόβο για το μέλλον. Και ενώ το λίγο άγχος είναι απολύτως φυσιολογικό (και μερικοί γιατροί το ενθαρρύνουν ), εάν όμως είναι εξουθενωτικό μπορεί τότε δημιουργούνται προβλήματα.

Και επειδή το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζει τη ψυχολογία μας, θα σας αποκαλύψουμε 4 πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μας αγχώνουν.

Οι λαμπτήρες

Τα άτομα με άγχος, ιδιαίτερα εκείνα που αισθάνονται πανικό, μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα σε πηγές έντονου φωτός. Ορισμένες από αυτές τις πηγές περιλαμβάνουν λαμπτήρες LED, φώτα φθορισμού και  το μπλε φως από τηλέφωνα και υπολογιστές . Δείτε εάν μπορείτε να αντικαταστήσετε ορισμένους από αυτούς τους λαμπτήρες με μια χαμηλότερη πηγή φωτός. Περιορίστε το χρόνο που ξοδεύετε στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας, ειδικά τη νύχτα.

Διαβάστε εδώ: 6 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες

Ο θορυβώδης γείτονάς σας

Εάν το σπίτι σας είναι κοντά σε ένα πολυσύχναστο δρόμο ή ο γείτονά σας είναι αρκετά θορυβώδης, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως ο θόρυβος αυξάνει τα επίπεδα άγχους. Μπορείτε να μειώσετε τον ενοχλητικό θόρυβο εάν κάθε φορά που τον ακούτε βάζετε χαλαρωτική μουσική.

Η ποιότητα του αέρα

Περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα άγχους, σύμφωνα με μερικές μελέτες . Άλλα χαρακτηριστικά κακής ποιότητας του αέρα, όπως η υψηλή ή χαμηλή υγρασία , ζεστός αέρας ή επίμονες μυρωδιές,  έχουν επίσης αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχική και σωματική υγεία. Μπορείτε να κάνετε μικρά βήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας αγοράζοντας περισσότερα φυτά , αφαιρώντας αμέσως τα σκουπίδια και ανοίγοντας τα παράθυρά σας κάθε τόσο και ανοίγοντας τις κουρτίνες για να επιτρέψετε το φως του ήλιου να εισέλθει.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Οι χημικές ουσίες στα προϊόντα καθαρισμού 

Αυτές τις μέρες, οι χημικές ουσίες δυστυχώς μπορούν να βρεθούν παντού - συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών καθαρισμού. Εάν έχετε άγχος, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις αποφεύγοντας τις δυνατές χημικές ουσίες. Αναζητήστε προϊόντα που είναι φυτικά ή φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα