WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί πριν την έμμηνο ρύση η διάθεσή μας πέφτει και η όρεξη μας αυξάνεται


21 Ιανουαρίου 2019

39715826_306896003224897_2211010101253242880_n.jpg

Μήπως ανήκετε και εσείς στις γυναίκες που λίγο πριν την έμμηνο ρύση τους έχουν μελαγχολική διάθεση, νεύρα, μελαγχολία και έντονη επιθυμία για οτιδήποτε φαγώσιμο, με ιδιαίτερη αγάπη στα γλυκά και την ζάχαρη;

Τότε, πολύ πιθανόν, να ταλαιπωρήστε από το προεμμηνορροικό σύνδρομο. Το Π.Σ παρουσιάζεται σε αρκετές γυναίκες και δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Περιλαμβάνει 150 συμπτώματα περίπου, τα οποία διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και από κύκλο σε κύκλο. Τα συμπτώματα ξεκινούν περίπου 5-11 μέρες πριν την έμμηνο ρύση και υποχωρούν στις 2 πρώτες μέρες του κύκλου.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Το Π.Σ συνδέεται άμεσα με τις ορμόνες μας, γι’αυτό και επηρεάζει αρκετά την διάθεση μας. Την περίοδο αυτή η κορτιζόλη του στρες αυξάνεται και εκεί οφείλονται και οι περισσότερες αλλαγές που νιώθουμε.

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ρυθμίσει τις ορμόνες του, την διάθεσή και την ανάγκη σας για φαγητό, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα του εαυτού σας με απλά πράγματα.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, (πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ), η επαφή με την φύση και το χαμόγελό σας είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας χωρίς ιδιαίτερο κόστος και χρόνο. Έτσι θα νιώθετε πιο καλά με σας και ο οργανισμός σας θα είναι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει το Π.Σ.  και όχι μόνο. Το σώμα μας είναι άμμεσα συνδεδεμένο με την διάθεσή μας και ότι του συμβαίνει δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ψυχολογία μας, αλλά και το αντίθετο.

Μια καλή ψυχολογία μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε κάθε είδους σωματική αλλαγή ή δυσκολία, αλλά και μια επικείμενη ασθένεια.

Από την Άννα Σταματελάτου, Ψυχοθεραπεύτρια, 210-3600466-6972100906

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.