WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μικρά μυστικά για να ξυπνάτε πιο ευτυχισμένοι κάθε πρωί


2 Μαΐου 2021

Μικρά μυστικά για να ξυπνάτε πιο ευτυχισμένοι κάθε πρωί
Κι όμως μπορούμε κάθε πρωί να ξυπνάμε ευτυχισμένοι.

Κάθε πρωί το ξυπνητήρι χτυπάει την ίδια ώρα, σηκώνεστε από το κρεβάτι με το ένα μάτι κλειστό και πηγαίνετε στην καφετιέρα για να φτιάξετε καφέ. Η ρουτίνα είναι κάτι το αναπόφευκτο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά επίσης είναι και εχθρός του ενθουσιασμού και της καλής διάθεσης, κυρίως όσον αφορά το πρωινό ξύπνημα. 

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη διάθεση μας και να ξυπνάμε με χαμόγελο; Κι όμως όλα είναι εφικτά και για όλα υπάρχει ο τρόπος, αρκεί να διαβάσετε τα παρακάτω και θα αρχίσετε να βλέπετε το πρωινό ξύπνημα με μια πιο θετική ματιά.

Τεντώστε τους μύες σας 

Δεν είναι τυχαίο ότι με το που ξυπνάμε τεντωνόμαστε. Αυτή η κίνηση βοηθάει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, απελευθερώνοντας έτσι τις ενδορφίνες, ορμόνες που μας ηρεμούν, γεννούν αισθήματα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες.

Μην ανοίξετε την τηλεόραση

Παραλείψτε τη τηλεόραση το πρωί, εξάλλου δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθείτε από κάποια κακή είδηση. Αντ' αυτού αρχίστε την ημέρα σας, ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, για να νιώσετε ευεξία.

Καθαρίστε το δωμάτιο σας τη νύχτα

Όταν ξυπνάτε σε ένα καθαρό δωμάτιο, όλα είναι πιο όμορφα. Ενώ αν σηκώνεστε το πρωί και βλέπετε ένα ακατάστατο σπίτι, σκέφτεστε ότι θα γυρίσετε κουρασμένες από τη δουλειά και θα πρέπει να καθαρίσετε.

Προσθέστε μερικά φρέσκα λουλούδια στο κομοδίνο σας

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα λουλούδια κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Έτσι αν ξυπνήσετε και δείτε τα αγαπημένα σας λουλούδια, θα ανέβει και η διάθεσή σας.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι μία ώρα νωρίτερα

Πιθανότατα αν πάτε νωρίτερα στο κρεβάτι από ό,τι συνήθως δεν θα κοιμηθείτε αμέσως, όμως θα δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Έτσι όταν ξυπνήσετε το πρωί, θα νιώθετε πιο παραγωγικές και ανανεωμένες.

Ξυπνήστε 30 λεπτά νωρίτερα

Μπορεί αυτό να σας ακούγεται ανούσιο, αλλά δεν είναι. Τα οφέλη του να ξυπνάτε πιο νωρίς είναι πολλά, δεδομένου ότι έχετε περισσότερο χρόνο να οργανώσετε το υπόλοιπο της ημέρας.

Κάντε ντους

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να φύγετε από το σπίτι και να μυρίζετε τα αρώματα και τα έλαια του μπάνιου.

Κοιμηθείτε γυμνοί

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κοιμούνται χωρίς ρούχα, ξυπνάνε πιο ξεκούραστοι και νιώθουν πιο σέξι.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας σε μια διασκεδαστική μελωδία

Το πρώτο πράγμα που ακούτε το πρωί είναι ο ήχος από το ξυπνητήρι. Πώς θα νιώθατε λοιπόν, αν ακούγατε το αγαπημένο σας τραγούδι, να σας ξυπνάει κάθε πρωί;

Δείτε: Οι 20 διάσημες την εγκυμοσύνη τους στο Instagram 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.